Gå direkt till Nyheten (Miljöpartiet kräver handsfree för mobiltelefoner)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 september 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Miljöpartiet kräver handsfree för mobiltelefoner

Publicerad tisdag, 29 januari 2013, 15:20 av Björn Smitterberg

Idag lämnar Miljöpartiet en motion till riksdagen med förslag på förbud att under bilkörning prata i mobil utan handsfree, sms:a eller ägna sig åt annan trafikfarlig mobilanvändning.

– Två tredjedelar av alla svenskar tycker att det vore bra med någon typ av förbud. Det finns ett folkligt stöd för att förbättra säkerheten på vägarna, säger Stina Bergström, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet.

– Inget samtal är så viktigt att det är värt att riskera någon annan människas liv. Sverige är idag det enda land i EU som inte begränsar mobilanvändning under bilkörning. Ett sådant förbud borde vara en självklarhet för alla politiska som partier tar uppgiften att minska trafikolyckorna på allvar, säger Stina Bergström, trafikpolitisk talesperson för Miljöpartiet.