Gå direkt till Nyheten (Osäkert om konstgräsplaner
“Kan kosta 10-12 miljoner kronor!”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Osäkert om konstgräsplaner
“Kan kosta 10-12 miljoner kronor!”

Publicerad Wednesday, 23 January 2013, 17:30 av Björn Smitterberg

Det var diskussion om konstgräsplaner för fotboll när kommunstyrelsens arbetsutskott i dag möttes. Men inga beslut fattades. Kommunen har anslagit pengar, fotbollsorganisationen Lofa har samlat lika mycket genom sponsorspengar men ändå räcker inte pengarna.

Fotbollsorganisationen vill ha en plan vid Råda IP, en vid Lockörn och en på Ågårdsområdet. Det kan bli kostnad på 10 á 12 miljoner kronor och det är ett behov av pengar från kommunen på närmare tio miljoner som behövs. Och det är – enligt kommunalrådet Kjell Hedvall och oppositionsrådet Bertil Jonsson inte aktuellt för närvarande.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dante Johansson
Gäst
23 January, 2013 09:20

men badhuset då?? är de inte bättre att få ett tätt sånt?

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
23 January, 2013 10:06

Fotbollen får stå tillbaka väldigt mycket till förmån för bandyn och det känns inte mer än rättvist att man satsar mer på den lokala fotbollen. Det är inte en lika dyr sport som bandyn, och även barn med fattiga föräldrar ska ha rätt att syssla med idrott.
Själv är jag inte så intresserad av sport, jag har ingen aning om hur det går för den-där-nya-klubben-som-Heimer-gick-in-i, men jag vill inte missunna någon att sparka boll. Men visst, 10 miljoner är väldigt mycket pengar…

Bertil Bertilsson
Gäst
Bertil Bertilsson
24 January, 2013 12:12

Det är bara att beklaga alla fotbollsintresserade och de som så hett önskar sig bra underlag för att få utveckla sig i utesporter. Ointresset ifrån våra ledande politiker är beklämmande minst uttryckt. En omvärdering vore på sin plats gentemot nämnda intressenter. Om inte annat borde de ges uttryck för en godtagbar förklaring till det svala intresset ifrån kommunalråden.