Gå direkt till Nyheten (Frälsningsarmén inledde julfirandet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 augusti 2022

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Frälsningsarmén inledde julfirandet

Publicerad måndag, 24 december 2012, 13:37 av Björn Smitterberg

I dag fick åhörare och musiker i Frälsningsarméns musikkår lufsa i snön ut till granen på Nya Stadens torg för att hålla sin traidtionella julkonsert. Det är en konsert med musik alla känner igen. I dag leddes kåren av Bo Jennesjö som med sina medmusikanter höll värmen under grytan som blev allt mer välfylld. Inge Wahlström, föreståndare för Frälsningsarmén i Lidköping, gick runt och önskade God Jul.

Frälsningsarmén krymper i antal, har det rapporterats i veckan. I Lidköping är det en gammal institution. Det finns människor i Lidköping som minns torgkonserter för mer än 70 år sedan. Julgrytan i Lidköping är även den en gammal tradition – en av de äldsta hos FA i Sverige.