Gå direkt till Nyheten (Föreslår fler lokaler i Arenan, förråd och konstgräs)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 november 2019
  1. Dagens namn:
  2. Pontus och Marina
  3. I morgon:
  4. Helga och Olga

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Föreslår fler lokaler i Arenan, förråd och konstgräs

Publicerad torsdag, 01 november 2012, 14:23 av Björn Smitterberg

Kultur & Fritidsnämnden vill ha utökade ekonomiska resurser för att kunna bygga om och inreda tredje våningen i Sparbanken Lidköping Arena. Lokalerna är i dag outhyrda men här finns bl a möjligheter att skapa en konferenslokal för 100 personer. Kostnaden beräknas bli över 6 miljoner kronor.

Om våningsplanet inreds måste en del andra ombyggnader ske – bl a måste en ny trappa byggas så man inte behöver gå igenom restaurangen för att komma upp respektive ned.

Vidare vill politikerna i kultur- och fritidsnämnden bygga ett förråd i anslutning till Arenan. Mycket av den utrustning i form av bl a mattor som används när andra evenemang än bandy är i hallen förvaras i Hovbyfältets hangar – något som medför dyrbara kostnader. Nu föreslås i stället att det tas fram pengar så den västra kortsidesläktaren på utebandybanan rivs och här i stället byggs ett förråd.

Vidare vill nämnden ha utökad budget för att ha råd med en ny konstgräsplan. Den beräknas kosta mellan 400.000 och 500.000 kronor per år. Var den nya konstgräsplanen skall ligga är oklart än. Den konstgräsplan som finns vid Framnäs har dålig belysning – och här vill nämnden investera 1,6 miljoner kronor i ny belysning förutom att driftskostnaden äkar med 200.000 kronor.

Till det nya biblioteket finns det redan avsatt 4 miljoner kronor till flyttning och inredning m m. Bl a kommer man att satsa på LED-belysning vilket medför sänkta driftskostnader – men är dyrare i investering.