Gå direkt till Nyheten (Fp-protest mot hyrsystem för sjukhuset)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hemming och Henning
  3. I morgon:
  4. Desideria och Desirée

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fp-protest mot hyrsystem för sjukhuset

Publicerad tisdag, 23 oktober 2012, 17:22 av Björn Smitterberg

– Orimliga konsekvenser för Skaraborgs sjukhus.
Det säger Mikael Wendt (Fp) efter att det i dag beslutats om ett nytt system för att betala lokalerna i sjukvården.

– Dagens beslut innebär att Skaraborgs sjukhus redan dåliga ekonomi försämras ytterligare. Jag undrar var sjukhuset skulle kunna hitta ytterligare 40 miljoner att spara, men jag fick inget svar. Det är beklämmande att ett sådant beslut fattas utan att konsekvenserna är klarlagda, sade Mikael Wendt under tisdagen med anledning av regionfullmäktiges beslut om ny internhyresmodell.

Vid regionfullmäktiges sammanträde under tisdagen behandlades frågan om en ny investeringsprocess, investeringsmodell och internhyresmodell för Västra Götalandsregionen. Som en konsekvens av den nya modellen får sjukhuset i Skaraborg en förhöjd hyra på 40 miljoner kronor per år.

Under 2013 och 2014 utökas sjukhusets kostnader successivt, för att under 2015 helt belasta sjukhuset. Folkpartiet yrkade på återremiss för att få de ekonomiska konsekvenserna utredda.

– Jag har ställt mig bakom de effektiviseringar som styrelsen för sjukhuset tidigare beslutat om, men om detta blir verklighet kommer sjukhuset få ett omöjligt uppdrag. Konsekvenserna för invånarna i Skaraborg blir oacceptabla. Regionfullmäktige valde att avslå vårt återremissyrkande och hyresmodellen, som slår hårdast mot Skaraborgs sjukhus, är nu verklighet, sade Mikael Wendt.

– Den nya modellen har en del goda intentioner, men samtidigt finns det delar som jag uppfattar som direkt olämpliga. Till exempel är det vansinne att den nya hyresmodellen jämställer kvadratmeterpriset i Hova med centrala Göteborg.

– Ingen från S-ledningen valde att besvara mina frågor. Troligen är de medvetna om de betydande belastningar och neddragningar som beslutet för med sig och som direkt kommer att slå mot vår personal, mot vår verksamhet och inte minst mot våra patienter.