Gå direkt till Nyheten (Debatt: När inträffar Nu?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 21 augusti 2019
  1. Dagens namn:
  2. Jon och Jonna
  3. I morgon:
  4. Henrietta och Henrika

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: När inträffar Nu?

Publicerad måndag, 30 juli 2012, 10:31 av Redaktionen


– Hoppas att du svarar, skriver vänserpartisten Ove Nordström till socialdemokraten Monica Green i en längre debatt som förts om transportnäringen.
– När är ”Nu” för dig?

Öppet Brev till Monica Green (S) (igen)!

Monica Green, i januari ondgjorde du dig över lönedumpningen och den oseriösa konkurrensen inom transportnäringen i en artikel hos Lidköpingsnytt. (https://www.lidkopingsnytt.nu/2012/01/11/debatt-atgarda-e20/)

Jag ställde frågor till dig angående detta i ett öppet brev den 8:e mars i samma forum och om du kunde tänka dig att ställa kravet på EU angående ett socialt protokoll i samband med att EU-fördraget skulle ratificeras av Sveriges Riksdag. (https://www.lidkopingsnytt.nu/2012/03/08/debatt-ar-monica-green-beredd-stoppa-lonedumpning/)
Då jag inte fick något konkret svar av dig i sakfrågan och då du samtidigt skrev på din blogg att dessa oseriösa förhållanden måste stoppas nu, så ställde jag följdfrågan till dig vilken tids-rymd ditt nu kunde tänkas innefatta? (http://monicagreen.webblogg.se/2012/march/transportera-billigt-kop-en-slav.html)
Svaret du gav då var väldigt klart och löd: ”Nu betyder Nu för mig”

På 1 maj gick Transport i Halmstad med banderollen ”Löntagarmakt i EU: Vi kräver socialt protokoll NU”, just utifrån kravet att villkora ett ja till fördragsändringen med detta.

I GP kunde man den 25:e maj läsa: ”LO och Socialdemokraterna fortsätter den facklig-politiska samverkan, närmast genom att driva på för att Sverige ska kräva ett socialt protokoll i EU för löntagarnas rättigheter vid nästa fördragsändring. Det sade avgående LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin på LO:s kongress.” (http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.955072-lo-driver-socialt-eu-protokoll-med-s)
 
Den 30:e maj sedan, var frågan om ratificering av EU-fördraget uppe i riksdagen till behandling. Vänsterpartiet ville då ställa krav på EU om ett socialt protokoll för att Sverige skulle godkänna fördragsändringen. S röstade med alliansen och godkände fördragsändringen utan några krav om ett socialt protokoll. ”Vi vill ha ett socialt protokoll, men inte nu.” Något som för övrigt roade Anna Kinberg Batra (M) som inte var sen att påpeka hur lika S och M var.

Semestertiderna börjar nu gå mot sitt slut och ca 7 månader har gått sedan din artikel var införd hos Lidköpingsnytt Monica Green. Därför vill jag nu offentligt upprepa min fråga till dig.

Vilken tidsrymd innefattar ditt Nu, Monica, med tanke på ditt tidigare svar att: Nu är Nu, och med tanke på vad du skrev i ditt eget blogginlägg 2012-03-13:
”Gör något nu, inte om en månad, inte till hösten inte nästa år. Gör något NU”

Du och S hade som sagt chansen att själva kunna förkorta ditt nu redan den 30:e maj, men gjorde det inte.

Så när är NU, NU för dig egentligen Monica Green (S)?

Tack för ordet
Ove Nordström (V)