Gå direkt till Nyheten (Kenneth Hansen belönad för bilsportinsatser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kenneth Hansen belönad för bilsportinsatser

Publicerad måndag, 02 juli 2012, 14:40 av Redaktionen

För sina fjorton EM-guld och en målmedveten satsning på att plocka fram nya unga stjärnor får Kenneth Hansen Årets Bilsport AB:s rallycrosstipenium 2012. Checken på 10 000 kronor delades ut i samband med EM i Höljes.

Den svenska EM-tävlingen i Höljes är lite av bokmässa för Årets Bilsport AB och för att ytterligare uppmärksamma rallycrossen instiftades stipendiet 2010 för att uppmuntra någon som gjort mycket för sportgrenen.

Kenneth Hansen körde sin första rallycrosstävling den 17 april 1983. Sedan dess har det blivit fjorton EM-guld, tio SM-guld och en mängd medaljer av andra valörer. Efter att ha avslutat sin egen karriär satsar han på att få fram nya, unga talanger som en dag kan bli nästa världsstjärna. Vid stipendieutdelningen var Hansen på X-Games i Los Angeles, men fanns med i Höljes telefonledes.