Gå direkt till Nyheten (Kanotister till hundraårsfirande av olympiaden i Stockholm)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2019
  1. Dagens namn:
  2. Hemming och Henning
  3. I morgon:
  4. Desideria och Desirée

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kanotister till hundraårsfirande av olympiaden i Stockholm

Publicerad torsdag, 31 maj 2012, 09:43 av Redaktionen

 Lördagen den 9:e juni, kommer Lidköpingskanotisterna Fanny Lilja och Gustav Smedman att delta på det stora 100-års jubileums-firandet av OS i Stockholm 1912, på Olympiastadion, Stockholm. Arrangemanget inleds med en olympisk inmarsch med 700 deltagare, blivande olympier, tillsammans med olympier som tävlat för Sverige i tidigare sommar- och vinter OS.  Programmet består av olika idrottsuppvisningar och framträdanden av artister, bl a nyskrivna OS-låten till London.

I samband med firandet arrangeras Sveriges största träningscamp – Youth Olympic Camp den 8-10 juni av Sveriges olympiska kommitté, SOK för 500 framgångsrika svenska ungdomsidrottare. Fanny Lilja och Gustav Smedman från Lidköpings kanotförening är uttagna till SOK:s nya talangsatsning Youth Olympic Camp, YOC.

Meningen med YOC- lägret som i år arrangeras för första gången, är att alla ungdomar genom sin idrott skall få olympisk närhet och inspireras till Olympiska drömmar. SOK hoppas med YOC att de skall få kunskap, lärdomar ocherfarenhet för en förhoppningsvis framgångsrik internationell elitidrottskarriär.

Under YOC-lägret kommer alla genomföra flera träningspass inom sin egen idrott och två träningar där man kommer träna med aktiva och ledare/coacher inom andra idrotter. Förutom de praktiska träningspassen kommer de också att få delta på föreläsningar och workshops med olympier och SOK:segna specialister inom träning, kost, och mental rådgivning.

YOC arrangeras i Stockholm den 8-10 juni. Deltagare är 500 idrottare (i åldrarna 14-18år) i 36 olympiska idrottsgrenar tillsammans med 100 tränare och ca 60 supportpersoner via SOK:s organisation. Olympiska idrottare kommer också delta på lägret och finnas med på så väl som tränings- som teoripass.

– Jag satsar hårt på min träning just nu . Det ska bli roligt och det är naturligtvis hedrande att jag blev uttagen, säger Fanny Lilja, 17 år

– Det ska bli kul att träna tillsammans med andra idrottare säger Gustav Smedman, 16 år.