Gå direkt till Nyheten (Tomtägare måste städa)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Tomtägare måste städa

Publicerad onsdag, 16 maj 2012, 11:43 av Björn Smitterberg

Miljö- och byggnämnden kan i nästa vecka komma att sätta vitesföreläggande på en skräpig tomt i Lidköping. Det är ett par som för 12 år sedan fick bygglov att uppföra en villa. Villan är ännu inte byggd, tomten är skräpig och utgör risk för barn som går in och leker på tomten. Tjänstemän vid kommunen har ett par gånger besökt tomten och även anmodat fastighetsägarna att städa upp – utan att det skett. Nu kan beslut fattas om vite om tomten inte städas före 1 november. Vitet föreslås vara på 35.000 kronor.

5 kommentarer på “Tomtägare måste städa”

 1. YRVING skriver:

  Lite ”storebror” där…det är min tomt men någon annan bestämmer hur det ska se ut,samma sak med att det är mitt hus men jag får inte måla det i vilken färg jag vill eller ha vilken färg jag vill på takpannorna,för det passar inte in i helhetsbilden. Man köper väl inte ett hus för att passa in,utan för att man vill ha det personligt och trivas i det.  Har folk köpt en tomt så är det väl upp till dom tycker jag va dom gör på den. Sen så får väl föräldrarna hålla reda på glinen och lära dom att man springer inte in på andras tomter hur som helst.

 2. Nisse skriver:

  Bygger iofs på att området uppfattas som en tomt – vilket inte verkar vara fallet här… Och din oro för färger på hus stillas väl av att det inte finns något hus!?!

 3. Danne Dyckert & K H skriver:

   Det behöver ju inte se ut som en soptipp heller, men det finns säkert de som tycker det är häftigt.
  Slänga skiten bara å ha hela trädgården full av all upptänkligt skräp och annat avfall. Måste vara ett underbart livsfilosofi…
  Undrar om det ser likadant ut där de bor.?

  Jag vet inte var ovan nämnda tomt ligger, men jag skulle inte vilja ha vederbörande ägare till granne iaf.
  Orkar man inte ens hålla ordning i sin egen tomt  kanske man ska ta sig en allvarlig funderare om det där med hus är en så bra ide….

 4. AnPet skriver:

  Jag tycker kommunen borde göra en generell inventering över skräpiga tomter inom tättbebyggt område och se till att det röjs upp där. Sen finns det en husruin på höger sida på vägen mot Vara, ett par kilometer från avfarten från 44:an. Kan inte kommunen se till att det huset rivs?

 5. YRVING skriver:

  Jag pratar inte om min oro för färger på hus,utan vad man hört och läst om kommuner som påpekar och styr val av bland annat färgval. Sen som ” Danne Dyckert” skriver om soptipp och dylikt,olika folk har olika uppfattning om vad som skräp,för många räcker det med en slarvigt övertäckt brädhög och en avställd bil med mossa i ett hörn i en trädgård för att ”vänner av ordning” ska börja beklaga sig och ringa till kommunen.

Kommentarerna är stängda