Gå direkt till Nyheten (Svår premiär för Timmy Hansen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svår premiär för Timmy Hansen

Publicerad söndag, 06 maj 2012, 19:33 av Redaktionen

Premiären av Formel Renault Eurocup blev inte vad Timmy Hansen hade hoppats på. En trettonde och en fjortonde plats var något av en besvikelse för Timmy som hade avslutat de officiella testerna med att vara snabbast. Inte förrän inför sista racet upptäcktes det motorproblem som orsakat motgången och då var det för sent.

–  Klart att det känns jobbigt, säger Timmy med tungt huvud. En riktigt svår helg för mig. Vi hade en bra känsla i teamet inför racet, men redan på träningarna kom vi fel in i tävlingen. Hela helgen låg vi steget efter de andra teamen med inställningar.

Fastän Timmy själv upplevde att han pressade och gjorde allt han kunde under rådande förutsättningar så gick det inte bättre. Efter det andra tidskvalet idag upptäcktes ett motorproblem på Timmys bil.

–  Det var en lättnad att få höra att den sekund jag förlorade på raksträckorna hade lokaliserats, förklarar Timmy. Fastän en P24 i andra racet kändes botten så var jag ändå glad att vi hade hittat ett uppenbart fel.

Timmy avslutade helgen med att avancera tio platser upp i sista loppet och blev fjortonde. Daniil Kvyat vann båda loppen i övertygande stil.

Nästa tävling går på klassiska Spa-banan i Belgien 1-3 juni.

Susann Hansen