Gå direkt till Nyheten (3,8 miljoner i vinst för AB Bostäder)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 18 mars 2019
 1. Dagens namn:
 2. Edvard och Edmund
 3. I morgon:
 4. Josef och Josefina

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

3,8 miljoner i vinst för AB Bostäder

Publicerad tisdag, 27 mars 2012, 15:47 av Björn Smitterberg

Det av kommunen helägda AB Bostäder redovisar en nettovinst får 2011 på 3,8 miljoner kronor. Omsättningen – som nästan helt bygger på hyresintäkter – var knappt 137 miljoner kronor.

Företagets kostnader för fastigheternas drift och skötsel var knappt 118 miljoner kronor – vilket medför ett bruttoresultat på drygt 19 miljoner kronor innan räntekostnader på knappt 15 miljoner erlagts, samt skatt på 1,4 miljoner.

Interiör i kvarteret Venus – Lidköpingsnytts arkiv.

Det här framgår av den alldeles färska årsredovisningen från företaget. AB Bostäder ökade under året antalet lägenheter med tolv lägenheter – kvarteret Venus. Företaget har nu 2.143 lägenheter och dessutom 88 lokaler.

Den genomsnittlige hyresgästen stannar i sin lägenhet 6 år och 5 månader. 41 procent av lägenheterna bebos av hyresgäster som haft lägenheten i mer än sex år.

6 Comments

 1. sjuttio8

  Om nu AB Bostäder har gått så mycket i vinst så kan de väl göra något åt sina lägenheter i Vinninga. Där är det så lite isolering i väggarna att vattnet fryser på vintern. Att värma upp en sådan lägenhet kostar hutlöst mycket i el-avgift under vinterhalvåret. Men eftersom det är kallhyra är väl isolering inget som AB Bostäder vill lägga pengar på..!!

 2. Anna Elisabeth N

  Då kan de ju lägga några spänn på Hovbygatan 62-64 ! Eller ska de säljas eller rivas ? Skum agenda.

 3. $21926890

   På en omsättning av 137 milj, är 3,8 milj en pluttvinst. Löjligt lite att ha i reserven. Men det blir väl som med Värmeverket, det är bara att gå till kommunen och hämta pengar om/när det behövs. Då får t.o.m. villaägarna vara med att betala andras boende.
  Lite mer tanke från sjuttio8 vore önskvärd:-(

 4. Redaktören

  Det är ju vinsten 2011. Den läggs till tidigare år. Vinsten 2011 säger inget om det samlade kapitalet. /red.

 5. $21926890

   Det begriper jag också, men vinsten är ändå för låg.

 6. 2realist2

  Det förefaller vara ett bra resultat. AB Bostäder skall ju inte lägga vinster på hög. Viktigt är naturligtvis att det totalt finns medel att underhålla det äldre fastighetsbeståndet vilket vi hoppas på!

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet