Gå direkt till Nyheten (Äntligen stopp för snuskvatten i Vänern)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 12 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Äntligen stopp för snuskvatten i Vänern

Publicerad tisdag, 06 mars 2012, 11:13 av Björn Smitterberg

Regeringen föreslår en ny lag som innebär förbud mot att tömma toaletter och annat avfall i havet, längs kusterna och i Vänern och andra sjöar.

I stället skall avfallet lämnas i hamnarna. I Lidköping finns hittills bara en gästhamn som tar emot avfall från toaletter – det är Spiken. Den nya lagen skall börja gälla – om riksdagen antar den – vid båtsäsongens början 2015.

 

6 kommentarer på “Äntligen stopp för snuskvatten i Vänern”

 1. NAJNAJNAJ skriver:

  Härligt! Ska bli skönt att kunna bada i rent vatten.
  Hoppas att kommunen ser till att det finns med toalett tömning i tillståndet
  när dom som söker tillstånd för ny-till byggnation av hamnar.

 2. Zeduce skriver:

  Nu är det bara alla andra sjöfåglar mm som skall övertygas att göra sina behov på någon ö eller fastland. Skit som skit med den skillnaden att fågelskit kan innehålla salmonella. ;-) 
  PS Det vore trevligt om du kan ge en liten follow up till hösten om hur mycket härligare det blev denna sommar mot tidigare år.

 3. 9969 skriver:

  Ni båtägare ska väl inte gnälla, ingen båtskatt ingen skatt/besiktning på båtkärror. Sjöpoliser och sjöräddning är ju inte gratis, men vi skattebetalare pröjsar snällt och då kan vi väl få bada i vatten utan båtfolkets avföring!!!

 4. Nisse skriver:

  Även din skit kan innehålla salmonella… annars hade det ju liksom inte varit något problem med fåglarna! ;-)
  På något sätt hoppas man ju att vi båtägare har lättare att ta till oss problematiken än en fågel – kanske inte alltid är så…

 5. Zeduce skriver:

  Har inte gnällt heller men däremot så betalar jag skatt på bränslet till min båt, visst kostar sjöpolisen pengar i form av skattepengar däremot sjöräddningen går runt på donationer och ideela timmar.
  PS  Å du har aldrig pissat i vattnet när du badat eller =)

 6. Zeduce skriver:

  Kanske inte var allvarlig till 100% ang fåglarna, men du kanske missade det. Isf skall jag vara tydlig så at även du förstår….Det var mer menat som ett skämt =)

Kommentarerna är stängda