Gå direkt till Nyheten (Nytt stipendium för utveckling av biosfärområdet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. Fredag 22 mars 2019
  1. Dagens namn:
  2. Kennet och Kent
  3. I morgon:
  4. Gerda och Gerd

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Nytt stipendium för utveckling av biosfärområdet

Publicerad tisdag, 14 februari 2012, 10:39 av Redaktionen

Styrelsen för Biosfärområde Vänerskärgården med Kinnekulle har beslutat att dela ut ett årligt stipendium till person eller organisation som på ett påtagligt positivt sätt bidragit till Biosfärområdets hållbara utveckling.

Det skriver ledningen för Biosfärområdet Vänerskärgården-Kinnekulle i ett pressmeddelande.

I år är det första året som en stipendiat skall utses. Till och med den 2:e mars går det att nominera kandidater. Stipendiet delas ut den 2 juni i samband med Biosfärdagen.

Styrelsen för Biosfärsområdet vill med detta stipendium uppmärksamma arbetet med att uppnå målsättningen att bli ett internationellt modellområde för hållbar utveckling. Det finns många personer som gör viktiga arbetsinsatser, många är även engagerade under sin fritid. Dessa vill vi visa uppskattning.

Kriterier för stipendiet och nominering:
o Stipendiet delas ut till person, företag, förvaltning, förening eller annan organisation som på ett påtagligt positivt sätt bidragit till Biosfärområdets hållbara utveckling.
o Biosfärområdets styrelse utser stipendiaten.
o Stipendiet utdelas årligen i samband med Biosfärdagen.
o Vem som helst får nominera.
o Kandidater kan nomineras fram till den 2 mars 2012.
o Nomineringen lämnas skriftligen till Biosfärkontoret och skall innehålla namn på föreslagen kandidat, beskrivning av insatsen som bidrar till Biosfärområdets positiva utveckling, en motivering av förslaget samt kontaktuppgifter till den som nominerar.

Inga kommentarer

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet