Gå direkt till Nyheten (Timmy Hansen klar för Formel Renault Eurocup)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Timmy Hansen klar för Formel Renault Eurocup

Publicerad torsdag, 19 januari 2012, 15:01 av Redaktionen

Timmy Hansen är nu klar för en ny säsong i Europas tuffaste racingserie, Formel Renault 2,0 Eurocup, tillsammans med det österrikiska teamet Interwetten.com Racing.

– Jag är grymt nöjd över styrningen i Eurocup hos Interwetten, ler Timmy stort. Det betyder att jag kommer vara i ett team med samma värderingar och målsättning som jag själv har, att jobba hårt, ha framåtanda och höga ambitioner.

Timmy Hansen och hans teamkollega engelsmannen Melville McKee har stort förtroende hos teamchefen Michael Schneider som säger:

– Att ha lyckats knyta Timmy till vårt team igen betyder mycket för oss. Timmy och Melville är två vinnarskallar och de kommer matcha varandra framåt och uppåt.

– Timmy är en mycket fokuserad förare och han visar 100%-igt engagemang i allt han gör. Han har ett års erfarenhet av serien nu och vi jobbade bra ihop förra säsongen. Nyckeln till framgång i år tror jag kommer bli att göra så få misstag som möjligt och att få alla delar perfekt samspelta vid varje enskilt race. Vi är riktigt motiverade och ser fram till att säsongen snart ska börja.

Flera av dagens F1-förare har sina rötter i Formel Renault Eurocup, såsom Hamilton, Massa, Räikkonen och Grosjean, för att nämna några.

Enligt Schneider är Eurocup ett viktigt steg för en framtida racingkarriär. Med ett startfält på 38 bilar är det definitivt det mest konkurrenskraftiga mästerskapet.

– Det sporrar mig enormt att veta att de framgångar jag kan få i den här serien är av högsta klass, säger Timmy om att möta 37 andra unga hungriga konkurrenter.

– Det här är blod svett och tårar, inget skitsnack. Ren och skär racing från första metern.

Formel Renault-säsongen börjar med officiella tester i slutet av februari och det första racet går i Spanien 5-6 maj.

– Susann Hansen