Gå direkt till Nyheten (Begär hyreshöjning i Lidköping med 4,5 procent)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 27 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Begär hyreshöjning i Lidköping med 4,5 procent

Publicerad måndag, 31 oktober 2011, 09:43 av Redaktionen

AB Bostäder i Lidköping begär att få höja hyrorna med 4,5 procent efter årsskiftet.
– Väl högt, anser Hyresgästföreningens förhandlare Pär Sundén.
Fjärrvärmetaxan slår igenom på hyreshöjningarna.

Allmännyttan i Lidköping, AB Bostäder kräver i årets hyresförhandlingar att få höja hyran med 4,5 procent. På Hyresgästföreningen har man tagit emot kravet, men man har ännu inte satt sig in i underlaget:

– I Lidköping har den nya fjärrvärmetaxan just börjat tillämpas, och jag tror att det kan vara en del av förklaringen till det ganska höga kravet, säger förhandlare Pär Sundén. Samtidigt är både inflationen och räntorna stabila och låga.

Förhandlingen startar den 24 november och innan dess kommer Pär Sundén och hans kolleger att granska och analysera bolagets kalkyl och bokslut.

AB Bostäder i Lidköping har drygt 2 100 lägenheter.

5 kommentarer på “Begär hyreshöjning i Lidköping med 4,5 procent”

 1. EmmaKar skriver:

  Kankse dags att någon granskar ”allmännyttan” AB Bostäder? Och då kanske främst deras s.k. kösystem…

 2. vickevire skriver:

  Helt sjukt!! Hur höga ska hyrorna bli och vilka ska ha råd att bo i AB Bostäders lägenheter?? Höjs hyrorna med 4,5% kommer jag få betala cirka 5.900 i kallhyra!!! Jag har ingen fjärrvärme utan värme och el tillkommer. Nu måste gränsen vara nådd??!!!

 3. Laromunk skriver:

  Flyttade från drömstan till ett av AB Bostäders lägenheter på målaregatan och bodde där ca 1år. Dom höjde hyran under den tiden och man har sämsta tänkbara standard. Badrummet är från tiden då det byggdes, ingjutet badkar! Flyttade tillbaka till drömstan. Och denna personen som flyttade in dit efter mig va handikappad och fick renovera hela badrummet själv pga att hon inte kunde kliva i och ur badkaret, där fick hon stå för notan!

 4. Funderar skriver:

  Antagligen är den höjda fjärrvärmetaxan som orsakar den kraftiga höjningen… Tror att det kommer fler höjningar (Värmeverkets nya sop-panna och gamla förluster måste betalas…) Synd att de inte satsade på en flispanna i andra änden av staden (jag har sagt det förut…) till en bråkdel av priset av en avfallspanna. Inte kul om det blir brist på sopor+varma vintrar… Då blir det ännu högre pris… Ränta och avskrivning och dyra sopor pga oproffsig ledning… Och ingen som granskar…

 5. aj14 skriver:

  om AB Bostäder tänker höja hyran så är det orimligt att göra det för hyresgäster som bor i lägenheter där man fortfarande bl a har gamla badkar och tvättställ från början av 1960talet och inte nog med det några av dessa hyresgäster har redan  fått en extra hyreshöjning pga att AB Bostäder satt in porttelefon, som jag anser var ganska ogenomtänkt, den styrs nämligen med hyresgästens privata telefon!! ja just det du läste rätt, många har mobiltelefon så när du tex sitter på jobbet kan telefonen ringa för att en bekant står utanför din ytterdörr och vill komma in o hälsa på . En annan sak är den att porttelefonen endast kan styras av ETT telefonnummer så i hushåll med två mobiler kanske inte den är hemma som har sin mobil kopplad till porttelefonen när någon vill in, den personen får då ringa hem och kolla om det är någon annan hemma som kan gå ner o öppna ytterdörren!!!. Nej AB Bostäder, sluta slösa med pengarna använd dom till vettiga saker och framförallt genomtänkta.

Kommentarerna är stängda