Gå direkt till Nyheten (Stark säsong för Timmy Hansen – nu väntar nya utmaningar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Stark säsong för Timmy Hansen – nu väntar nya utmaningar

Publicerad Monday, 10 October 2011, 15:15 av Redaktionen

Timmy Hansen kan nu med stolthet och framtidstro summera sin första säsong i den tuffaste racingserien i Europa.
– Jag har segar, pallplatser, pole positions och massor av ovärderlig raceerfarenhet med mig nu när säsongen har avslutats och blickarna vänds mot en spännande framtid, säger Timmy Hansen med förväntan och målmedvetenhet i rösten.

Formel Renault 2,0 Eurocup har varit en av de mest prestigefyllda serierna som finns. Med förare från världens alla hörn och med hårdast tänkbara konkurrens med ibland över 45 toppresterande racingtalanger på startgriden. Det är här många av morgondagens racingstjärnor föds.

Timmy Hansen kom till Barcelona och den sist deltävlingen i Eurocup med ett gott självförtroende efter framgångarna med dubbla pole positions och en andra plats i Alps-serien på Spa-banan helgen innan.

– Vi hade funnit massor av intressanta kunskaper på Spa, så jag kände mig förberedd på bästa sätt, berättar Timmy Hansen. Nu kom ändå inte Barcelona-helgen att kvala in som en av mina bästa race.

På lördagens tidskval orsakade säkerhetsflagg (gul flagg) att Timmy Hansen inte fick tillgodoräkna sig något av de kvalvarv han satte med en topptre-placering inom räckhåll. Med stor besvikelse tvingades han starta ända nere på ruta 34. Kanske var det revanschlusta som drev Timmy Hansen till en makalös körning där han på 15 varv körde upp sig ända till en 13:e plats.

En sammanstötning på sista varvet gjorde att Timmy Hansen tappade till 17:e plats.  Men 21 omkörningar i ett och samma race hör inte till vanligheterna och han fick mycket beröm för snygg och underhållande körning.

Söndagens race artade sig något bättre. Från en 13:e startposition och ett högt racetempo plockade han återigen flera placeringar och blev 8:a i mål.

Timmy Hansen blev sjua totalt i serien där holländaren Robin Frijns vann före spanjoren Carlos Sainz Jr och ryssen Danil Kvyat.

Nu väntar en spännande höst och ett intensivt jobb för nästa steg karriären.

– Susann Hansen