Gå direkt till Nyheten (Timmy Hansen tvåa på Spa i Formel Renault)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 26 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Timmy Hansen tvåa på Spa i Formel Renault

Publicerad Sunday, 02 October 2011, 16:34 av Redaktionen

Timmy Hansen visade toppform och tog dubbla pole position i överlägsen stil på Spa-banan i Formel Renault Alps-cupen. Han var i en klass för sig i det första racet ända tills motorn stannade. I det andra racet blev Timmy tvåa efter en tuff match med Yann Zimmer och istället kunde Alex Riberas dra fördel av det och knipa segern.

– Klart jag ville gå hem med två segrar, men även om jag gjorde allt som stod i min makt ville andra faktorer annat, säger Timmy om sin framfart.

– Att förlora segern i första racet på grund av ett motorfel kändes tungt. Andraplatsen i andra racet var okey, eftersom vi inte hade fått till inställningarna perfekt då.

Hansen ledde stort och satte konstant snabbaste varvtider i det första racet. Han hade som han själv uttryckte det ”segern i en liten ask”, men det går aldrig att ta något förgivet i racing. Halvvägs in i loppet stannar motorn helt utan förvarning. Timmy Hansen lyckades starta bilen igen, men då hade alla redan passerat. Från sista plats fortsatte Timmy Hansen att leverera snabbaste varvtider trots frustrationen över den förlorade segern.

I det andra racet tog Timmy starten från pole position och ledde på rakan upp mot Le Combs. Bakomvarande drog fördel av slipstreamen bakom Göteneföraren och kunde pressa sig upp jämsides. För att undvika en krasch valde Timmy Hansen att backa av och tappade ner till tredje plats. Han bet ihop och jobbade sig tillbaka upp till en andraplats fram till målflagg.

– Det bästa med den här helgen har varit de lärdomar vi har gjort när det gäller de problem med bilen jag har haft i de föregående två tävlingarna i Eurocup, berättar Timmy Hansen.

– Till första racet hade vi hittat rätt med chassit och det kändes hur lätt som helst att köra bilen, varvtiderna var snabbast nästan utan ansträngning. En ovan känsla eftersom jag verkligen har fått åka på min yttersta gräns i flera race innan.

Timmy Hasen och teamet känner sig väl förberedda inför årets sista deltävling i Formel Renault Eurocup 2,0 som körs i Barcelona redan nästa helg.

– Susann Hansen