Gå direkt till Nyheten (Kenneth Hansen kör igen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kenneth Hansen kör igen

Publicerad Friday, 30 September 2011, 09:35 av Redaktionen

Flerfaldige Europamästaren Kenneth Hansen är numera teamchef i det egna teamet och har lagt hjälmen på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär. Det hindrar däremot inte Kenneth Hansen att då och då ta sig vissa friheter och göra inhopp i rallycross-EM. Nu är det dags igen.

Senast på den svenska EM-deltävlingen i juli då han körde premiären av teamets nya bil, Citroen DS3.  Nu är det dags för rallycrosslegenden att lufta vingarna igen. I EM-finalen i Tjeckien i helgen drar han på sig förarhandskarna.

– Det ska bli riktigt roligt att köra igen, säger Kenneth Hansen glatt. Nu är det inte lika blodigt allvar och kravet att vinna finns inte. Förutom hos mig själv då.

Syftet med Kenneths inhopp i rallycrosscirkusen är det omfattande utvecklingsarbetet av den nya bilen inför kommande säsong då teamets förare ska tävla i Citroen DS3 istället för Citroen C4.

– Efter min andraplats i Höljes med nya bilen har vi fortsatt jobba med förbättringar på olika punkter och det är dessa ändringar vi vill se om de ger avsedd effekt. Tävlingen kommer ge en värdemätare av hur bra den står sig i konkurrensen inför 2012.

Teamets ordinarie förare, ryssen Timur Timerzyanov, engelsmannen Liam Doran och svenske Johan Larsson, kör som vanligt. Timur Timerzyanov har chans på andraplatsen i EM-seriens SuperCar klass och Johan Larsson siktar på att knipa bronset i Super1600-klassen.

– Susann Hansen