Gå direkt till Nyheten (Timmy Hansen femma i tätt race på Paul Ricard-banan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Timmy Hansen femma i tätt race på Paul Ricard-banan

Publicerad Monday, 19 September 2011, 06:51 av Redaktionen

Timmy Hansen blev femma i det sista racet på Paul Ricard i södra Frankrike. Det var ett lopp präglat av täta fighter och tacklingar. Den lovande svensken hade inte turen som behövdes för pallplats denna gång, men stärkte femteplatsen totalt och närmaste sig framåt.
– Jag mår okey, men kan inte påstå att jag är nöjd med helgens slutresultat då jag var snabbast på träningen.

– I dagens lopp var vi var en klunga på sju bilar, det var hetsigt och oberäkneligt, och det var närkontakt flera gånger, berättar Timmy Hansen om det hårda racet.

Timmy Hansen stod sexa på startlinjen efter ett svårt tidskval. Efter en missbedömning av banunderlaget åkte Timmy ut med felaktiga inställningar på bilen och fick bara ett varv att sätta en tid på innan regnet omintetgjorde fler chanser. Han lyckades trots allt bli trea i gruppen tack vare sinnesnärvaron att leverera direkt när han kom ut på banan.

Racet var svårt då det hela tiden var omkastningar i placeringarna. Det kompakta ledet av bilar gjorde att omkörningar skedde hela tiden. Timmy Hansen var på hugget och lyckades hitta möjligheter att avancera, men eftersom det även låg någon precis bakom Göteneföraren lyckades denne utnyttja händelsen till sin fördel i stället.

– Jag var som längst uppe och fightades om tredjeplatsen, berättar Timmy Hansen om sin resa genom loppet där han var nere på sjunde innan det slutade med en femte plats.

Timmy Hansen och teamet vill högre i resultatlistan och kommer rannsaka sina strategier och resurser inför finalracet i Barcelona för att finna tillbaka till den fart och framgång som tidigare har präglat säsongen.

Robin Frijns, som vann före Carlos Sainz Jr, säkrade där med även årets serie-titel.

Nästa tävling i Formel Renault Eurocup 2,0 går i Barcelona, Spanien, 7-9 oktober.

Susann Hansen