Gå direkt till Nyheten (Präst avbröt uppdrag med svenska Gripenpiloter efter spritfest)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 06 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Präst avbröt uppdrag med svenska Gripenpiloter efter spritfest

Publicerad fredag, 08 juli 2011, 05:48 av Redaktionen

En präst verksam i västra Skaraborg och vid F7 har avbrutit sitt uppdrag som stödperson hos den svenska utlandsstyrkan på Sicilien. Han har i samband med en utekväll brutit den kod om alkohol som han själv skrivit.

Prästen avbröt uppdraget på egen begäran. Skara stift har emellertid begärt utredning om vad som hänt.

5 kommentarer på “Präst avbröt uppdrag med svenska Gripenpiloter efter spritfest”

 1. RexGothia skriver:

  Kanske ger detta ett tillfälle att diskutera lämpligheten i att ha präster som stödpersoner i det svenska fösvaret.

 2. Agust Vråk skriver:

  Kanske detta ger tillfälle att diskutera vad kyrkan och dess präster gör för nytta överhuvudtaget?

 3. Zeduce skriver:

  Tvivlar inte en sekund på att präster är absolut kompetenta som stödpersoner. Sen att någon kan begå ett misstag är väl inte så konstigt. Att inse sitt misstag och ta konsekvenserna som denna prästen ifråga har gjort visar väl iaf på ansvarstagande. 

 4. Zeduce skriver:

  Ett exempel är ju vid större katastrofer.. Kyrkan brukar vara först på plats för att ge stöd osv. Kom i håg tsunamin i Thailand när riksdag/regering fortfarande ”trampade vatten” om det var en katastrof eller inte, Då var kyrkan redan på plats… Och vem kan neka till att det är fint och stämningsfullt i en kyrka vid en skolavslutning alt jultider. Samt att kyrkan är en stor del av vår Svenska historia.

 5. Agust Vråk skriver:

  Undrar om alla miljontals människor som blivit mördade i kyrkans namn under åren tycker detsamma? Undrar om alla kvinnor som har betraktats som lägre stående varelser genom åren och som fortfarande förtrycks och hindras från att bli präster tycker detsamma? Undrar om alla barn som har blivit utnyttjande av ”fromma” präster genom åren och som fortfarande pågår med kyrkans goda minne tycker detsamma?

Kommentarerna är stängda