Gå direkt till Nyheten (Rallycross: Missnöjd Larsson svartflaggad i Norge)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rallycross: Missnöjd Larsson svartflaggad i Norge

Publicerad måndag, 27 juni 2011, 19:14 av Redaktionen

Säsongens fjärde deltävling av Rallycross EM avgjordes under helgen i Lånke, Norge. Landslagsföraren Johan Larsson från Götene MK gjorde återigen en bra tävling i Super 1600-klassen och kvalificerade sig utan några större problem direkt till A-finalen.

Väl där, blev det tufft motstånd både från konkurrenterna på banan och domarna vid sidan av. Johan Larsson missade en aning vid startögonblicket och första kurvan blev väldigt trång. Därefter blev det en hård jakt framåt i fältet, och vid en omkörning stötte Johan Larsson samman med en annan bil som snurrade av banan, vilket gav Johan Larsson svartflagg och uteslutning ur finalen, enligt honom själv ett helt felaktigt beslut.

– Det är tråkigt att behöva bli drabbad av en inkompetent tävlingsledning, men det är väl bara att bita ihop, säger en missnöjd Johan Larsson.

Johan Larsson ligger nu på 6:e plats i EM-serien inför hemmatävlingen i värmländska Höljes nästa helg. Säsongens höjdpunkt knackar alltså på dörren, och Johan Larsson planerar att visa hemmapubliken var skåpet skall stå.

– Jag har lagt Norgetävlingen bakom mig och börjat ladda för Höljes. Det är dags att sätta alla på plats.

 – Foto: Emelie Frick