Gå direkt till Nyheten (Budgeten för ekonomiskt bistånd spricker
Lågkonjunkturen sitter djupt i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Budgeten för ekonomiskt bistånd spricker
Lågkonjunkturen sitter djupt i Lidköping

Publicerad Wednesday, 11 May 2011, 14:24 av Björn Smitterberg

Budgeten för ekonomiskt bistånd i Lidköping spricker ordentligt. Biståndet – förr kallat socialbidrag – kommer enligt senaste prognosen att uppgå till 17,9 miljoner kronor – medan det på kontot finns tillgängligt 13,9 miljoner.

Det fattas alltså 4 miljoner kronor.

– Antalet hushåll i behov av ekonomiskt bistånd har fortsatt att öka 2011, skriver chefen för Social och Arbetsmarknad, Elisabeth Rahmberg, i ett yttrande till social- och arbetsmarknadsnämnden.

I sitt äskande för året begärde nämnden att få cirka 19 miljoner kronor till ekonomiskt bistånd, men det sänktes av kommunfullmäktige till 13,9 miljoner.

Vid nämndens möte kommer för övrigt även ett förslag om att höja biståndet till boende i samma omfattning som AB Bostäder höjt hyrorna i år.

64 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Funderar
Gäst
Funderar
12 May, 2011 07:47

Försämrar man akassa och sjukförsäkring så kommer kostnaden nån annanstans (dvs alla kommuner med folk som är arbetslösa och sjukskrivna)… Men för kommuner som Danderyd,Lidingö,Täby så går det givetvis bättre… Och det är där alliansen har sina väljare… Grattis alla som röstat på alliansen i Lidköping… Nu får ni betala skattesänkningarna vare sig ni vill eller ej… Och era alliansvänner i Stockholmskommunerna skrattar åt er bakom ryggen och tycker ni är lättlurade…

perpen
Gäst
perpen
12 May, 2011 03:32
Svarar  Funderar

Spelar det så stor roll varifrån pengarna kommer, a-kassa, sjukförsäkring eller ekonomisk bistånd. Det är väl samma pengar vi pratar om fast med olika beteckningar.
Och om vi nu får betala skattesänkningarna vare sig vi vill eller inte så bör ju de som inte röstat på alliansen också vara nöjda eftersom status quo då råder eller?

Funderar
Gäst
Funderar
12 May, 2011 09:41
Svarar  perpen

Jo, det spelar roll var de kommer ifrån…Kostnaderna för A-kassa och sjukförsäkring delas av hela Sverige… Ekonomiskt bistånd (socialhjälp) betalas av resp. kommun… Dvs De rika kommunerna betalar ut lite i ekonomiskt bistånd och de fattiga kommunerna får ta smällen… Det märks att mattekunskaperna i Sverige blivit sämre på senare tid tyvärr, men det är ju en annat ämne… ;-)

perpen
Gäst
perpen
13 May, 2011 12:02
Svarar  Funderar

Och ordet “Skatteutjämningssystem” verkar då inte har ingått i vokabulären eller i den kunskap som Du har inhämtat i skolan tidigare år verkar det som. 

Elof
Gäst
Elof
13 May, 2011 03:42
Svarar  perpen

Kan möjligen göra lite men du borde veta att det har marginell påverkan som det ser ut i Sverige just nu. Men visst, är man duperad av Alliansen och några kronor extra i plånboken när man har jobb och inte räknar med att bli sjuk så…

Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
20 May, 2011 08:11
Svarar  Elof

Måste säga att  jag tycker det är anmärkningsvärt Elof, att har man en avvikande uppfattning mot oppositionen så är man antingen duperad eller mindre vetande. Det tycker jag är en ngt konstig uppfattning om svenska folket…

Elof
Gäst
Elof
21 May, 2011 04:43

Svenska folket? Var ju perpens eventuellt kunskaper jag hänvisade till och inte hela befolkningens. “men du borde” är ett citat ur mitt inlägg som tydligt visar på att det är perpen, genom att jag skriver du, jag åsyftar och inte hela befolkningen.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
13 May, 2011 04:14
Svarar  perpen

Skatteutjämningssystemet har ju funnits länge och tar knappast hänsyn tiill kommunernas enskilda budgetposter såsom utgifter för ekonomiskt bistånd, därtill är det alldeles för komplext.
Eller menar du Perpen att utjämningssystemet skulle gynna alla kommuner om alla kommuner fick ökade kostnader för ekonomiskt bistånd? Då blir matematiken otroligt svår isf.

Nisse
Gäst
Nisse
15 May, 2011 06:27
Svarar  Funderar

Mattekunskaperna kanske är sämre, men det lär ju inte vara elever från Alliansens tid du pratar om nu… eller menar du att dina mattekunskaper minskat, och skyller det på Alliansen?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
12 May, 2011 11:12

Det är en mycket medveten politik från Alliansens sida. Min mor bl.a. fick höjd fastighetsavgift (skatt) och sänkt pension. Riksdagens talman Moderaten Per Westerberg (M) fick 150 miljoner i minskad skatt av samma Allians. Men det är klart, han bor väl i Stockholm. Ja undrar vem av de två som var i mest behov av en inkomstförstärkning?

perpen
Gäst
perpen
12 May, 2011 03:38

Fick verkligen Per Westerberg sänkt skatt med 150 miljoner ! ? ! ?.
Siffran jag har hört var 150 000 kronor i månaden, dvs 1,8 miljoner.

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
12 May, 2011 06:51
Svarar  perpen

Nu är det ju så att det är Ove Nordström som skrivit detta o utifrån dennes kunskap så får vi förutsätta att siffrorna stämmer,,, det vore ju anmärkningsvärt om Oves siffror är lösryckta från sanningen och lögn. Ove deklarerar ju alla är lögnare, utom sig själv o Vänstern. Nej du “perpen” nu är du ute o simmar ;-)). Vidare påstår Ove att hans gamla mor fick höjd fastighetsskatt, jo så blir det när man bor lyxigt o har hög pension.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
13 May, 2011 02:50

Hade hon bott lyxigt så hade hon fått en sänkning istället U.I. och pensionen är 7500 netto. Men det kanske är högt för dig?

Nisse
Gäst
Nisse
15 May, 2011 06:28

Så även du vill sänka fastighetsavgiften – eller är det bara för din mor den ska bort? 

UndrandeInflyttad
Gäst
UndrandeInflyttad
21 May, 2011 08:26

 Du får kanske göra som jag gör Ove. Jag delar med mig till min gamla mor. Min mors vars pension “netto” är betydligt lägre än din mors och hon gnäller inte för det. Din inställning gör ju gällande att vi som tjänar mycket skall dela med oss, jag gör det Ove Nordström. Eller tillhör du “låginkomsttagarna” som inte har ett ekonomiskt utrymme för detta, vart går gränsen Ove,,, jag tycker att en årsinkomst på 400.000 borde väl vara en rimlig gräns (som ett exempel ) som gör att man bör kunna hjälpa sin gamla mor om hon nu behöver det. Märkligt också att du tycker att fastighetsskatten är hög. Jag trodde att vårt skattetryck var för lågt sett ur dina ögon. Kanske 99.9 % är en lagom siffra för vårt skatteuttag, eller va tycker du Ove Nordström. Din gamla mor skulle säkert bli glad över detta.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
21 May, 2011 09:36

För det första så är det inte någon som har gnällt, det har jag heller aldrig påstått. Jag satte sänkningen av pensionen i relation till Westerbergs skattesänkning på 150 000/ mån.
Samma sak med fastighetsskatten, jag konstaterade att de med låga inkomster och lågt taxerade hus fick en höjning medans de med höga inkomster och följdaktligen också de med de högst taxerade fastigheterna fick en sänkning.
Sen diskuterar jag inte utifrån egen sak som du tycks tro, även om jag har det hyggligt finns det andra som inte har det. Men du klarar väl aldrig att se längre än till dig själv! Ingen blir förvånad!

Elof
Gäst
Elof
21 May, 2011 10:22

 Varför ska HAN behöva försörja sin mor? Ska hon inte ha möjlighet att göra det själv utan att hennes eventuellt “arvingar” ska göra det? Gällande fastighetsskatten så fanns de förr i tiden en begränsningsregel som gjorde att de med låga inkomster inte behövde betala så mycket i skatt utan som vanligt så var det att det anpassades utefter “bärkraft”.

perpen
Gäst
perpen
23 May, 2011 07:28
Svarar  Elof

Ungefär som de regler som gäller idag då kanske?
Eller hur stor var begränsningsregeln “förr i tiden”?
Idag innebär regeln att fastighetsavgiften för småhus som utgör permanentbostäder begränsas till fyra procent av ägarens inkomst och gäller personer som fyllt 65 år vid ingången av året före taxeringsåret samt de som någon gång under året före taxeringsåret fått aktivitets- eller sjukersättning.

Elof
Gäst
Elof
23 May, 2011 10:55
Svarar  perpen

Förr så gällde detta ALLA, även de som var inte var pensionärer och som hade låg inkomst. Är en rätt stor skillnad.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
13 May, 2011 09:36
Svarar  perpen

Stämmer Perpen, jag var lite stressad på väg till jobbet.
150 tusen per månad fick Westerberg (M) i skattesänkning. Min mor fick höjd fastighetsavgift (skatt) och sänkt pension. Men Westerberg var väl i större behov av en inkomstförstärkning enl. Alliansen!

perpen
Gäst
perpen
13 May, 2011 12:10

Det är en sida av saken, andra sidan är också hur mycket man betalar i skatt vilket då inte kommer fram i debatten.
Stefan Persson, ägare till H&M betalade 797 miljoner i skatt enligt uppgifter i pressen på bland annat en aktieutdelning på 2,6 miljarder.
Hur mycket mer tycker Du att han ska betala i skatt innan Du och Dina partikamrater är nöjda?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
13 May, 2011 02:47
Svarar  perpen

Tycker man att man betalar för mycket i skatt så är det ett enkelt problem att lösa. Det är bara att ta ut mindre i inkomst!
Tänk om han istället tog ut vad han behövde för att leva gott och återinvesterade resten i verksamheten så vore företaget än mer kraftfullt. Och de anställda kunde fått en högre lön också för sitt arbete. För han “arbetar” knappast ihop till sådana inkomster själv.

Nisse
Gäst
Nisse
13 May, 2011 06:05

Ring upp honom, och berätta – han blir nog imponerad av dina “business-skills” .

Elof
Gäst
Elof
13 May, 2011 08:18
Svarar  Nisse

 Hungriga vargar jagar ju bättre enligt Alliansen så låt Stefan Persson behålla 15k efter skatt varje månad så jagar han väl på mycket bättre än vad han gör om han har 200 miljoner? Det som gäller de som inte har så de klarar sig måste väl gälla i ännu högre grad för de som har i överflöd så det räcker till 300 generationer efter de dött?

Jan_Manitski
Gäst
Jan_Manitski
14 May, 2011 09:11
Svarar  Elof

Eller så tycker han att skatten känns rimligare på Irland eller i Peru och väljer att skatta där. Jag tycker att vi ska vara väldigt tacksamma mot människor som bidrar med så mycket pengar till den svenska välfärden.  

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
14 May, 2011 01:47

Jag tycker människor med så mycket pengar skall vara väldigt tacksamma mot alla de som med sitt arbete bidrar till att de kan få alla dessa pengar! Systemfel?
Har du förresten bett Annika Håkansson (M) svara på min fråga Jan Manitski (M) ?

Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
14 May, 2011 06:29
Svarar  Elof

Intressant Elof!

Nu vet vi äntligen hur du vill skapa nya jobb i Sverige! Undrar hur många entreprenörer
som blir kvar i ditt Sverige? Visst tusan, glömde att staten fixar ju jobb till alla medborgare. Vad skall vi med alla profiterande entreprenörer till? Att jag kunde vara så oupplyst och korkad……

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 09:37

Intressant Peter då att Reinfeldt på M’s kommundagar i Karlstad uppmanade sina partkamrater att anställa mer folk i just kommuner o landsting. Precis vad Vänsterpartiet sa i valrörelsen.
Är det ny-nya Moderaterna som är på G kanske?

Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
15 May, 2011 03:40

Ove, vem vet!! *L*

Men jag har aldrig påstått att det inte skall finnas kommun- och landstinganställda. Jag tror du vet att vi diskuterat det tidigare och att jag då påtalat att det är viktiga arbeten som vi behöver det också.

Nej vad jag vill ha fram  är att Sveriges tillväxt till stora delar idémässigt byggt på ett blomstrande entreprenörsskap. (Och för Guds skull allas insatser) Vill man slå ihjäl entreprenören så menar jag att då får vi problem att fortsätta bygga och vidhålla bl.a. allt det gemensamma som du förespråkar.

Jag kan inte tänka mig att du heller vill ha en totalitär stat såsom det som tidigare fanns österut….
Alla länder med tillväxt och välbefinnande behöver entreprenörer, inte politiker som styr näringslivet.
Hur det blir då det vet vi ju sedan tidigare.

Då får man kanske tillåta sig att acceptera att ett fåtal människor tjänar “oförskämt” mycket pengar.
Vad är alternativet?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 06:54

Klart vi skall ha entrepenörer och Vänsterpartiet har ett av de mest populära programmen för småföretagarna.
Men du kan ju bara se nu vad Björklunds gymnasiereform lett till. Väldigt få ansökningar till de praktiska linjerna nu när högskolebehörigheten tagits bort från dessa, det är inget som gynnar framtida entrepenörskap!

Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
16 May, 2011 06:40

Att Vänsterpartiets program för småföretagare var ett av de mest populära är i vart fall en nyhet för mig. Kanske har jag missat ngt? Vem tycker så? Vad är källan till det? Och vad för typ av småföretagare handlar det om i så fall? Är det företag som har möjlighet att skapa jobb för andra?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
17 May, 2011 08:57
Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
17 May, 2011 06:30

Ove, det var ju upplysande. En deklaration och ett påstående från en partibroder till dig! Gör det V till ett populärt parti och alternativ bland småföretagare menar du? Nu får du nog lov att komma med lite bätte underlag för ditt påstående!!! Efter ett sådant påstående som ditt så hade man kanske förväntat
sig ett ngt utförligare svar…men det kanske inte finns? 

Jan_Manitski
Gäst
Jan_Manitski
17 May, 2011 08:40

Om man läser artikeln står det :”Vänsterpartiet anses inte vara småföretagarnas favoritparti”
Och sista raden säger ” Så nuförtiden är vi småföretagarnas favoritparti. Småföretagarna vet bara inte om det ännu”
Det är altså inte så att småföretagarna anser att ni är populära utan den som påstår detta är Egon Frid f.d riksdagsman för V.
Mer fakta om hans trovärdighet hittar man lätt efter en sökning på Google.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 06:59

Samtidigt som Reinfeldt uppmanar sina partikamrater att anställa fler i det offentliga så kräver Borg att ingångslönerna till dessa arbeten skall sänkas. Men “vissa” skall tjäna oförskämt mycket pengar? Nej jag håller inte med om det Peter, det drar isär samhället och det har i längden inget gott med sig, utom för “vissa” då.

perpen
Gäst
perpen
15 May, 2011 11:13
Svarar  Elof

Intressant att läsa, och Ove N gillar ju Ditt inlägg så jag utgår då ifrån att en skattesats på 99,99 % är vad Ni förordar.
Då har jag lättare att förstå Era inlägg eftersom i stort sett allt man får behålla av sin lön mm är en stöld av dskattemedel enligt Ert synsätt

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 12:33
Svarar  perpen

Nej du missförstår precis allt Perpen. Ingen människa kan “arbeta” ihop sådana inkomster. Däremot så kan man genom spekulation göra det. Spekulation leder bl.a. till de ständiga kriser vi upplever i ekonomierna. Jag tycker inte detta är bra då spekulativa värden inte har ngn egentlig substans och att man kan manipulera fram spekulativa värden. Dessutom så finns det inte enbart vinnare i denna spekulationsekonomi. När ngn blir en stor “vinnare” så finns det alltid ett stort antal förlorare också. Dessa blir däremot sällan omnämnda i medierna.
Så frågan är väl närmast om vi idag värderar arbetsinsatser på rätt sätt i förhållande till vilka värden som går att spekulera sig till. Mitt svar är definitivt nej. Hur du än vänder och vrider det så kan aldrig alla spekulera sig till  inkomster, det måste alltid finnas förlorare i detta system.
Alliansens politik visar detta ganska väl genom att den leder till enorma förmögenhetskoncentrationer hos ett litet fåtal som sedan genom att ha mer pengar till förfogande lånar ut dessa till den övriga stora helheten av befolkningen och när folk är “fullbelånade så kommer räntehöjningarna som säkrar den ekonomiska elitens rikedom samtidigt som befolkningen blir fattigare.

perpen
Gäst
perpen
15 May, 2011 08:17

Klart att ingen kan arbeta ihop en sådan inkomst, i alla fall inte under Ert styre. Med en skattesats som Du tydligen gillar på 99,99 % är det väl svårt att få ihop någonting.
Men, trots allt så ger H&M med Stefan Persson som huvudägare ca 87 000 personer arbete men sådant är väl inget som en äkta vänsterpartist bryr sig om. Det är väl bara spekulationer som har gjort H&M till ett världsföretag och hade Ni fått bestämma hade det väl aldrig gått så här långt.
Som tur är (för Er) har ju både Tetra Pak och Ikea lämnat landet och då behöver ju vi i Sverige inte bry oss om den inkomst de har (och beskattar) i andra länder.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 10:16
Svarar  perpen

Du kan ju ställa dig frågan hur många plagg Stefan Persson själv skulle klara av att sy, köpa in material till och även sälja, plus att sköta ekonomi och bokföring. Då kan du räkna fram hur mycket “han” är kapabel att tjäna på “eget” arbete. Resten har han fått ihop genom att utnyttja andras arbete och spekulation.

Nisse
Gäst
Nisse
16 May, 2011 07:23

 Att inte ha noll koll kräver att man läser vad andra skriver – att Ikea lämnat landet var ju precis vad perpen skrev? Men vad du missar är att de fortfarande har verksamhet i Sverige som beskattas – för inte tala om leverantörer i Sverige som beskattas.Vidare förstår jag från ditt resonemang att Lidköpings aktieportfölj är roten till mycket ont i denna kommun…

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 11:00
Svarar  perpen

Du har tydligen NOLL KOLL! Ikea har lämnat landet för länge sen.
Sedan kan du ju tala om var jag skrivit att vi skall ha 99,9% i skattesats? Men du är en god representant för Moderaterna, slänger ur sig den ena lögnen efter den andra. Ingen koll på fakta överhuvudtaget.

perpen
Gäst
perpen
16 May, 2011 08:51

 Elof ovan skrev att Stefan Persson borde klara sig på 15 000 kronor per månad ett inlägg som Du “gillade”. Vill Du inte längre kännas vid det?
Enkel matematik gör då att Du gillar en skattesats på 99,99 % eller hur ska jag tolka Ditt gillande av Elof skattesats?
Sedan förstår jag inte vad Du menar med noll koll, jag skrev ju att både Ikea och Tetra pak HAR lämnat landet och var är Då de lögner jag slänger ur mig?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
16 May, 2011 10:40
Svarar  perpen

Nej han gav ett exempel om att Alliansens retorik för vanligt folk borde gälla även Stefan Persson. Hade ingenting med någon skattesats att göra överhuvudtaget. Det var din egenhändigt komponerade tolkning Perpen.

perpen
Gäst
perpen
16 May, 2011 11:08

 Nja, Elof skrev faktiskt att “låt Stefan Persson behålla 15k efter skatt varje månad” och inte att det gällde någon annan.
Och med den inkomst Stefan P har blir skattesatsen 99,99 %. Var någonstans skrev han att att “vanligt folk” skulle få behålla 15 000 i månaden efter skatt?
Så som jag läser det står det ganska tydligt att det  är Stefan P som skulle få behålla 15 000 efter skatt.Men vi kanske inte har läst samma inlägg, men Du “gillade” det i alla fall.
Att Du sedan inte står för det är ju en helt annan sak helt i linje med det parti Du “gillar”.

erik_lisch
Gäst
erik_lisch
17 May, 2011 06:27
Svarar  perpen

 Så bra att du talar om för Ove vad han EGENTLIGEN menar… *himlar med ögonen*

perpen
Gäst
perpen
18 May, 2011 06:37
Svarar  erik_lisch

Det enda jag har skrivit är att Ove N “gillade” inlägget som Elof skrev som innebar en skattesats på 99,99  %, inget annat, men jag förstår att det gör ont i vänstersjälarna när man står inmålade i hörnet.
Eller kan Du inte vara snäll och visa var jag har skrivit vad Oven N “EGENTLIGEN menar”

perpen
Gäst
perpen
13 May, 2011 06:22

Visst kan man låta bli att ta ut lön men nu var det ju inte det jag frågade Dig om, utan hur mycket mer tycker Du och Dina partivänner att tex Stefan Persson ska betala utöver de 797 miljoner han tydligen betalade?

Är de anställda inte nöjda med sin lön på tex H&M är det väl inget som hindrar dem från att söka andra mer välbetalda jobb eller varför inte starta upp nya företag inom samma bransch. Kunskapen har de ju i alla fall.

Elof
Gäst
Elof
13 May, 2011 08:15
Svarar  perpen

 För egen del så tycke jag väl att han borde klara sig rätt bra på 500 miljoner/år eller? Fast ok då, han kan väl få 1 miljard att leka med så har han åtminstone lite mer så han slipper svälta. är verkligen synd om den som enbart har 1 miljard/år att överleva på när folk lever helt underbara bra liv på 320:-/dag på “bidrag”. Eller hur. Visst är det en bra fördelning?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
13 May, 2011 08:22
Svarar  perpen

Det är inte direkt gott om jobb i Allianssverige vet du Perpen. Sen kan inte alla ha “samma” eller liknande arbeten om samhället som helhet skall fungera. Hade inte Stefan Persson haft ett fungerande samhälle omkring sig hade han inte haft tid med något företagande heller. Men det är typiskt borgerligt resonemang, “är du inte nöjd kan du ju söka något annat”. Säg det till grisbönderna också du så får de se vad du får för svar.
 

perpen
Gäst
perpen
15 May, 2011 09:00

 Grisbönderna tar ju ansvar för sina företag och lägger ner dem när det inte lönar sig att driva grisproduktion i Sverige.
Och självklart har ju Stefan Persson ett fungerande samhälle runt omkring sig, med 797 miljoner i betalad skatt på ett år så förstår jag inte varför han inte skulle ha det eller vad var syftet med Ditt inlägg?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 10:55
Svarar  perpen

Du kan ju ställa frågan till grisbönderna om de är nöjda med dagens förhållanden och vad de tycker om din åsikt att de tar ansvar och lägger ner?

perpen
Gäst
perpen
15 May, 2011 09:07

Ps, vad är då ett socialistist resonemang gentemot det typiskt borgeliga som Du skriver “är du inte nöjd kan du ju söka något annat”.
Är det att: Är Du inte nöjd kan Du alltid kräva att “någon annan” gör något åt det eller vadå?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
15 May, 2011 10:54
Svarar  perpen

Sen var det du som skrev: “Är de anställda inte nöjda med sin lön på tex H&M är det väl inget som hindrar dem från att söka andra mer välbetalda jobb”
Det var detta jag kommenterade.

perpen
Gäst
perpen
18 May, 2011 06:49

Men om nu påståendet “Är de anställda inte nöjda med sin lön på tex H&M är det väl inget som hindrar dem från att söka andra mer välbetalda jobb” är ett typiskt borgeligt resonemang så borde ju  i alla fall oppositionen har något motförslag att komma med.
Eller har Du och Vänsterpartiet inga förslag som vanligt?

Funderar
Gäst
Funderar
13 May, 2011 10:10

 Skickar en kul och helt opålitlig formel som förklarar sambandet med socialhjälp/skattesänkning… Din skattesänkning+alla andras skattesänkning + några snuskigt rikas stora skattesänkning i sthlm= din mammas förlorade pension + din cancersjuke släktings sjukersättning + din och andras höjda bilförsäkring + allas höjda elräkning + din akasseavgiftshöjning + din fastighetsskattehöjning + din bensinskattehöjning (kd lovade faktiskt sänkning…) + din ökade momsinbetalning pga ökade priser mm.  ==> din totala inkomständring= +-0 .  Kritik mottages gärna… ;-)

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
16 May, 2011 10:53

Det intresserar inte mig hur du tolkar Elof, Perpen. Fullkomligt ovidkommande faktiskt. Fråga Elof istället vad han menade  så kan ni fortsätta diskutera det sen. Jag vet hur jag tolkade Elofs kommentar och det beskrev jag också i min kommentar. Att du tolkar på det sätt som passar dig får stå för dig också. Men blanda inte ihop mina kommentarer med dina tolkningar! Vart vill du komma egentligen?
Jag vet ju att du har fel ändå.

perpen
Gäst
perpen
17 May, 2011 10:01

Om Du nu inte är intresserad av hur jag tolkar Elof så kanske Du inte ska lägga Dig i vår debatt med en egen tolkning.
Ja, vart vill jag komma egentligen?
Vart ville Du komma när Du skrev:
” Eller menar du Perpen att utjämningssystemet skulle gynna alla kommuner om alla kommuner fick ökade kostnader för ekonomiskt bistånd? Då blir matematiken otroligt svår isf. ”
Varför får Du blanda in Dina tolkningar i mina kommentarer, när Du med utropstecken uppmanar mig att inte göra detsamma för Dig?
Är det så som Ni kommunister vill att samhället ska fungera?
Meningsmotståndarna har fel och Du bestämmer vem och vad man får skriva?

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
17 May, 2011 11:36
Svarar  perpen

Det är din vapendragare Undrande Inflyttad som vill begränsa friheten att uttrycka sig offentligt, det har han klart redogjort för i en kommentar till mig. Hans kommentarer brukar för övrigt gillas av den politiskt aktive Moderaten Jan Manitski. Men det är väl så ni fungerar i på den Moderata kanten.
Hur kommunisterna vill att samhället skall fungera får du ta med dem, det är inget jag kan svara för som inte är kommunist utan Vänsterpartist.
Men det är inte det första du missuppfattat här i detta forum.
Men naturligtvis anser jag att mina meningsmotståndare allt som oftast har fel precis som de anser att jag har fel, det är liksom upphovet till att det blir en diskussion överhuvudtaget.
Dock räknar jag varken dig eller Undrande Inflyttad till epitetet meningsmotståndare, därtill är ni alltför oseriösa vilket inte minst din senaste kommentar härovan visar. *Ler*
 

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
18 May, 2011 04:44

Peter Reinhardt, du är ju iaf seriös till skillnad från Manistski (M) och hans övriga hejdukar här. Det står ju i artikeln: “enkät som organisationen Företagarna gjort bland sina medlemmar. I den
enkäten fick man ta ställning till vilka av de politiska partiernas
småföretagsfrämjande förslag man gillade mest. Vänsterpartiets förslag
rankades näst högst, före alla de borgerliga partiernas förslag, slagna
bara av Miljöpartiet. I enkäten var förslagen anonymiserade, de röstande
småföretagarna visste alltså inte vilket parti som låg bakom vilket
förslag.”
Det vore ju trots allt intressant att höra vad du tycker om punkterna  i programmet. Personligen tror jag att just sjuklönekostnaden för fåmansföretag är den största jobsposten för att våga anställa. Jobbar man själv och anställer en och denne blir sjuk så får man ju helt plötsligt försöka få ihop till två löner.

Nisse
Gäst
Nisse
18 May, 2011 06:40

Artikeln handlar om ekonomiskt bistånd – tidigare känt som socialbidrag!

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
19 May, 2011 03:11
Svarar  Nisse

Och var har du då kommenterat artikeln Nisse?

Nisse
Gäst
Nisse
19 May, 2011 09:33

Var kanske lite otydlig, men tanken med att lägga mig snett nedanför ditt inlägg var för att kommentera just ditt inlägg. 

Peter Reinhardt
Gäst
Peter Reinhardt
20 May, 2011 06:03

Ove, det kan man inte annat än hålla med om. Många punkter är bra förslag. (Du vet jag är ju inte under partipiskan så att jag måste hålla med i alla frågor……) Men jag tror att sammantaget får V problem bland företagare. 11 anställda och du är blåst. Jag tror att alla sådana “spärrar” hindrar utvecklingen för de som vill växa och skapa nya arbetstillfällen.

V har ju inte tidigare etablerat sig som ett parti som förespråkar fri företagsamhet. Men det är ju viktigt att diskussionen kommer igång. Jag håller med dig om att sjuklönekostnaden säkerligen är ett stort hinder för att anställa i ett fåmansbolag. Där är jag helt övertygad och enig med dig. 

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
21 May, 2011 09:16

Det kanske är dags för ett namnbyte till “Nya” V  ;-)