Gå direkt till Nyheten (Debatt: Miljö- och bygg är som Grönköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Miljö- och bygg är som Grönköping

Publicerad Wednesday, 27 April 2011, 15:56 av Redaktionen

Liberale debattören Jörgen Larsson har reagerat på artikeln i Lidköpingsnytt i dag om Expert´s skyltar.

På grund av ett tekniskt fel är kommentarsfunktionen avstängd när detta publiceras.

Så händer det då igen!

Ena gången var det en miljökonsekvensbeskrivning eller inte andra gången vara färg eller inte färg på kartorna. När miljö- och byggnämnden sätter fart på sin verksamhet är det som om Grönköping slagit ut i full blom!

Nu hänvisar man till en designmanual som skulle ange att Experts skyltar inte passar in i miljön.

Men bäste Ordförande Rask, hur är det med denna manual som nu hänvisas till som en riktningsangivare för centrum? Alla dessa s k ”trottoarpratare” som finns i stora drivor i varje gathör samt där emellan, vad tänker Ni göra åt dessa?

Alltså, dessa är ett absolut hinder för t ex synskadade. Däremot kanske de inte störs så mycket av ljuset från skyltarna i aktuell fråga? Hur gör våra rörelsehindrade som med hjälpmedel kan ha fullt upp med att ta sig fram p g a dessa ”trottoarpratare”? Men som inte har det minsta besvär i sin livsföring om det sitter en neonskylt över en butik.

Om jag minns rätt står det väl om dessa ”trottoarpratare” i denna manual också? Kan Ordförande Rask kanske förklara om jag har rätt eller fel?

Skulle jag ha rätt undrar jag varför det är enklare att använda det åberopade dokumentet när det gäller en skylt, men totalt bortse från samma dokument när det gäller det handikappades möjligheter att ha ett tillgängligt centrum?

Nu Ordförande Rask skall jag sluta skriva, för nu skall jag vänta in Edert svar! Och för mig är det helt ok om detta svar lämnas i svartvitt till övriga läsare och mig.

Jörgen Larsson
Oberoende liberal