Gå direkt till Nyheten (FMK – Familjens Motorklubb – ger tips inför påsktrafiken!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

FMK – Familjens Motorklubb – ger tips inför påsktrafiken!

Publicerad Tuesday, 19 April 2011, 06:54 av Redaktionen

Erfarenhetsmässigt är påsken en av de mest intensiva trafikhelgerna. Det har skett många trafikolyckor under denna helg och tyvärr blir det sannolikt så även i år!
Det skriver Clas-Göran Malm i en insänd artikel.

Vi kommer här med några tips för att minska risken att du skall drabbas:

• Försök att planera din påskledighet så att du inte behöver resa när det är som mest trafik – skärtorsdag och annandagens eftermiddag. För att undvika stress, planera längre restid, sträva efter att hålla den trafikrytm som råder och undvik omkörningar. Du tjänar marginellt med tid genom att överskrida hastighetsgränserna.

• Påsken infaller sent i år men risken finns ändå att det stundtals råder vinterväglag i fjällvärlden. Enligt lagen får du inte köra med dubbdäck efter den 15 april, om det inte råder vinterväglag, eller om du skall köra till områden där risk för sådant väglag finns.

• I övrigt tänk på att kontrollera all belysning, hålla avstånd – ”tresekundersregeln”, köra utvilad och om möjligt byta förare ofta, ha varma kläder och reflexväst lätt tillgängliga. Spade, bogserlina, ficklampa och startkablar kan komma till nytta. Tänk på fordonets tyngdpunkt – överskrid inte maxlasten på taket.

Du som drar husvagn eller annat släp – håll uppsikt i backspeglarna och om det uppstår köbildning, kör åt sidan och släpp förbi!

Vi önskar dig och de dina en trafiksäker och glad påsk!   

Clas-Göran Malm
Ordf. i FMK avd 85