Gå direkt till Nyheten (Debatt: Ett exempel från Skara att följa i Lidköping?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Ett exempel från Skara att följa i Lidköping?

Publicerad torsdag, 14 april 2011, 15:55 av Redaktionen

ikondebatt– I Skara har kommunen tagit initiativ mot föroreningar av hundar – något för Lidköping att följa, undrar signaturen Sofi.

Det är ett fasligt gnällande på hundägare som inte plockar upp efter sina djur i Lidköping.

Den debatten rasar inte alls med samma frenesi i Skara. Kanske kan det bero på att här har kommunen tagit ett grepp om problemet och hittat en lösning som verkar fungera – bilden.

sopmaja

Det är sällan man ser hundbajs längs med gångstråken i Skara faktiskt. Tänk om Lidköping kunde följa detta exempel i alla fall i innerstaden och i motionsspåren. Tror att det skulle minska problemet drastiskt om det fanns någonstans att slänga ”skiten”

Sofie

6 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Funderar
Gäst
Funderar
14 april, 2011 03:22

Funkar tyvärr inte i Lidköping… För många snåljåpar som tar alla påsarna och använder till annat…Allt som är gratis är svårt att införa här… Men idén är bra… Håller annars med till 100%

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
14 april, 2011 03:27

Det värsta man kan se är att folk trots allt tar upp hundskiten men slänger sen påsen i naturen. Hur är man egentligen funtad då?

WBPeppar
Gäst
WBPeppar
14 april, 2011 08:10

Vart ska man slänga påsarna då tycker du?
Ska man ta med skiten i bilen och hem från motionsspåret?
Tror att bara flera ställen (hundlatriner, papperskorgar, uppsamlingsstationer what ever) att slänga påsarna på skulle bidra till en förbättring.

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
14 april, 2011 09:55
Svara  WBPeppar

Då är det bättre att skiten får ligga som den är. Då försvinner den iaf på naturlig väg. Och har man tagit upp det i påse så får man väl ta med det hem och slänga det.

Funderar
Gäst
Funderar
14 april, 2011 10:12
Svara  WBPeppar

Håller med… Jag har nämnt det förut att om det sitter tätt med latriner blir det mindre skit på marken… Om man inte har någon latrin att slänga det i så ”skiter” man i det…Tyvärr…

Glannman
Gäst
Glannman
14 april, 2011 10:40

Ett mycket bra initiativ tycker jag. Jag funderar dock på just varför det fungerar, när det nu verkar som om det gör det. Är man lat nog att inte ta med skitpåsar varför skulle man då helt plötsligt få energi och ta en skitpåse från en sådan stolpe ?

mvh // Johannes