Gå direkt till Nyheten (5.000 skrev på kyrkans upprop om utförsäkring)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 13 augusti 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

5.000 skrev på kyrkans upprop om utförsäkring

Publicerad torsdag, 17 mars 2011, 11:30 av Redaktionen

 Skara stifts upprop för utförsäkrade har samlat mer än 5.000 namn.

Sedan förra veckan har man i stiftets kyrkor kunna skriva under det upprop som biskop Erik Aurelius gått ut med. Gensvaret blev mycket stort och hittills har drygt 5.000 personer anslutit sig till namninsamlingen.

– Det är helt fantastiskt att så många sluter upp, säger Turid Inghammar som är stiftsdiakon.

Det var inför den gångna helgen som biskopen gick ut med ett upprop mot utanförskap för dem som blivit utförsäkrade. Han hade då fått rapporter från stiftets diakoner om att allt fler söker sig till kyrkan för ekonomisk hjälp.

En grupp som drabbats är de som utförsäkras från sjukförsäkringen. Därför gjordes ett upprop som uppmanar riksdag och regeringen att göra om reglerna.

Erik Aurelius kommer att ta med sig namnlistorna när han nästa vecka träffar övriga biskopar, så att man kan agera gemensamt. Oavsett hur en sådan aktion genomförs kommer listorna från Skara stift att lämnas till riksdag och regering.

4 kommentarer på “5.000 skrev på kyrkans upprop om utförsäkring”

 1. erik0000 skriver:

  Det nya Sverige växer fram,,MODERATERNAS SVERIGE.Alla skall bli rika ,förlåt 20 % av befolkningen skall ha det ännu bättre, Dom övriga skall bara tiga och hålla käft ,helst jobba dygnet runt.Och dom 20 % som står längst ner på samhällstegen skall vara glada om dom får överleva ha mat för dagen.Några skall ju betala ex.vis Fam.Reinfelt som fick 140 000 papp extra att leka med .MYA Moderaterna ett fantastiskt parti,,,MER SKALL HA MER ,förslag till valaffircherna nästa gång ,,

 2. OveNordstrom skriver:

  Du glömde kungen Erik. Han ville ju ha 6 miljoner i höjt apanage. Han måtte lida den stackarń!

 3. Kerca skriver:

  Men för bövelen Ove, han har ju fått en måg av folket att försörja, det är inte gratis det. Knugen och Silvia har det sannerligen inte lätt med sina välgödda men ännu diande barn vid sin barm.

 4. OveNordstrom skriver:

  Tänkte inte på det ;-)

Kommentarerna är stängda