Gå direkt till Nyheten (Kållandsö får nya vandringsleder)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Kållandsö får nya vandringsleder

Publicerad onsdag, 16 mars 2011, 13:41 av Björn Smitterberg

Fyra miljoner kronor väntas satsas på nya vandringsleder på Kållandsö. Det är flera aktörer som nu tillsammans agerar för att skapa det kapital som krävs för att göra Kållandsö till ett centrum för vandringar.

Som ett nav skall det nya Victoriahuset fungera. Det skall byggas leder, skapas väderskydd och toaletter m m, spångar ska byggas och vandringslederna skall bli framkomliga.

Förhoppningen är att lokala satsningar skall stå för servicen till vandrare i form att matställen och övernattningar. Flera personer är engagerade på Kållandsö i satsningen. Vandringslederna skall även vara sammabundna med den vandringsled – Pilgrimsled – som Sunnersbergs församling och kommunen skapar från Kålland.

Lidköpings skattebetalare bidrar genom kommunen till projektet med 400.000 kronor samt arbetsinsatser.