Gå direkt till Nyheten (Första spadtaget för ny ridanläggning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 september 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Första spadtaget för ny ridanläggning

Publicerad onsdag, 02 mars 2011, 11:35 av Björn Smitterberg

susannebroberg_annabolanderI dag tog Susanne Broberg, ridskolechef och tårtskapare, tillsammans med ordföranden i Ridklubben, Anna Bolander, första spadtaget. Med tårta och kaffe firades att nu börjar bygget av nya stall, och ett nytt ridhus. Men det riktiga spadtaget togs förstås utanför, i tjälen. Oppositionsrådet Bertil Jonsson grävde – kommunalrådet Kjell Hedvall inspekterade – till häst.

Bilderna i reportaget är klickbara till större format.

En av de stora överraskningarna lämnades av Sparbanksstiftelsen i Lidköping i samband med kaffet och tårtan:

– Vi bidrar inte till byggen – men här går vi in och tar hela den extra kostnad Ridklubben har för att göra anläggningen tillgänglig för alla, sa stiftelsens ordförande Lars Bring.

annabolander_birgittaekmark

Vid andra änden av bordet stod Lidköpings Ridklubbs ordförande Anna Bolander och vice ordförande Birgitta Ekmark. Ansikten sprack upp i stora leenden.

Drygt 25 miljoner går satsningen på, men fortfarande söker LRK efter sponsorer och bidrag för att kunna göra det nya ridhuset större än hittills.

– Vi vill ha de mått som används vid tävlingar numer, och då behöver vi ha ett längre ridhus än det vi har i dag, sa Birgitta Ekmark.

– De pengar vi fått ihop genom kommunens satsning och bankstiftelsen räcker för att ersätta dagens anläggning och skapa en ny, hållbar anläggning. Men vi försöker ännu hitta pengar som gör att vi kan göra det nya ridhuset lite större.

För att klara det måste Svartebäcken flyttas. Den flyttades till sin nuvarande plats när nuvarande ridanläggningen skapades för 40 år sedan. Nu är den i vägen igen. Anna Bolander pekade och förklarade.

ridhus_lop1

Men det är en viktig satsning som nu sker. Stallen blir nya och moderna, utan mögel och rötskador. Det stora ridhuset rivs och ersätts av ett nytt som skall klara snömängderna som är ett problem nu. Det blir en helt ny hygien.

– Och inte minst får vi en anläggning som kan ta emot handikappade, vi öppnar för en helt ny grupp av människor vi gärna ser som medlemmar hos oss, sa Anna Bolander.

– Vi gör ju inte det här för oss själva – utan för Lidköpings unga.

– Vi har ju i kommunen ställt upp på ett lite ovanligt sätt, sa oppositionsrådet Bertil Jonsson.

– Och jag tror jag kan tala för alla partier i den här frågan – vi är synnerligen överens. Vi låter klubben skapa sin anläggning, kommunen går i borgen och för att klubben skall klara amorteringarna på lånet sedan ser vi till att bidraget blir tillräckligt stort.

spadtag_ridhus_110302

Det verkliga spadtaget i tjälen togs av Stig Dahllöf och Lars Bring från Sparbanksstiftelsen, Anna Bolander, Bertil Jonsson och byggets chef Mic Möller. Kjell Hedvall inspekterade från hästryggen. Susanne Broman, ridskolechefen, såg till att Kjell Hedvall satt trygg.

 

[flv:https://www.lidkopingsnytt.nu/video/LRK_110302.flv 450 252]

Om bilden är konstig i formatet – pröva högerklicka på bilden och på ”Stretching…” en eller två gånger.

En kommentar på “Första spadtaget för ny ridanläggning”

  1. Allan Johansson skriver:

    Grattis, bra jobbat! Det kommer glädja många barn, ungdomar, vuxna och fyrfotingar!

Kommentarerna är stängda