Gå direkt till Nyheten (Nu är domstolen flyttad från Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu är domstolen flyttad från Lidköping

Publicerad måndag, 28 februari 2011, 09:25 av Redaktionen

Ett nytt tingshus står nu klart för Skaraborgs tingsrätt. Som Lidköpingsnytt tidigare berättat var förra veckan den sista med domstolsverksamhet i Lidköping.

 Nybyggnationen vid Eric Ugglas plats 2 i Skövde är en följd av det regeringsbeslut som kom våren 2008 om sammanläggning av de tre tingsrätterna i Lidköping, Mariestad och Skövde. Byggnaden är ca 3 900 kvadratmeter och rymmer nio förhandlingssalar.

Syftet med sammanläggning av tingsrätter är att långsiktigt kunna garantera en hög kvalité i den dömande verksamheten samt att säkerställa att domstolarna drivs effektivt och är attraktiva som arbetsgivare. Utgångspunkten för omorganisationen är att skapa domstolar som är tillräckligt stora för att ge goda möjligheter till specialisering, kompetensutveckling och en väl fungerande beredningsorganisation.

Skaraborgs tingsrätt flyttar in i sina nya lokaler vid Eric Ugglas plats 2 i Skövde den 28 februari 2011. Domstolen bildades genom en sammanslagning av tingsrätterna i Lidköping, Mariestad och Skövde den 12 januari 2009. Till domstolens geografiska verksamhetsområde (domsaga) hör delar av Västra Götalands län: kommunerna Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tidaholm, Tibro, Töreboda och Vara.

– Under drygt två års tid har vi haft verksamhet fördelade på tre olika orter, och nu känns det riktigt bra att vi kan flytta in gemensamt i de nya lokalerna, säger lagman Anna-Karin Lundberg som är chef för tingsrätten.

Skaraborgs tingsrätt har cirka 50 medarbetare. När de nya lokalerna i Skövde nu är klara, läggs tingssrättens verksamhet på kansliorterna Lidköping och Mariestad ner.