Gå direkt till Nyheten (Värmeverket söker bygglov – vill utöka mot Vänern)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. Måndag 18 november 2019
 1. Dagens namn:
 2. Lillemor och Moa
 3. I morgon:
 4. Elisabet och Lisbet

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Värmeverket söker bygglov – vill utöka mot Vänern

Publicerad tisdag, 16 november 2010, 15:11 av Björn Smitterberg

Lidköpings Värmeverk AB söker nu ett förhandsbesked om en stor utbyggnad med en tredje panna. Den pannan kräver en tillbyggnad på cirka 2.000 kvadratmeter. Efter att ha undersökt olika platser har företaget kommit fram till att lämpligast är att bygga intill den nuvarande anläggningen.

Bolaget vill bygga en 2.000 kvadratmeter stor och cirka 38 meter hög byggnad för en ny tredje panna. Den nya pannan skall eldas med avfall.

De båda gamla pannorna skall då byggas om för att användas till renare bränslen såsom flis, papper,plast och trä.

Samtidigt med den här ansökan har Lidköpings Värmeverk AB begärt miljötillstånd vid miljödomstolen. Företaget vill bygga på marken mellan Vänerstranden och den nuvarande anläggningen.

10 kommentarer på “Värmeverket söker bygglov – vill utöka mot Vänern”

 1. Lidkopingwheel skriver:

  Detta anser jag kommunen inte bör ge klartecken för. Skall Lidköping kunna utvecklas behövs sjönära lägen till annat än värmeverk. Även om det är en stor extra kostnad bör det läggas på annat ställe. Skall Hamnstaden kunna utvecklas är det ju inte trevligt om värmeverket bara fortsätter att växa! Låt det växa på annat håll så kanske Hamnstaden blir den succé som Lidköping så väl behöver! Mer sjönära boende som i Mariestad och helst lite fart i kommunen som hos vår storebror Skövde!!

 2. Guest skriver:

  Men vadådå?
  Röken blåser ju till Götene!

 3. Funderar skriver:

  Det är nu INNAN man bygger som man kan tänka om och tänka rätt… Nytänkande är ju inget som Lidköpings kommun är kända för precis… Bygg pannan där det inte stör invånarna!!! Vakna nu politiker innan det är försent… Då slipper vi en massa obehag i framtiden…

 4. Funderar skriver:

  Jo… Vintertid blåser vinden dit mestadels, men när vårens och sommarens sjöbris och nordanvinden sätter igång… Då luktar det inte gott i hela Östra Lidköping… Det har väl inte undgått någon att folk i stan varit ursinniga på den äckliga soplukten… Kommunen har ju inte ens tagit reda på vad det tex kostar att lägga den nya soppannan vid tippen och kört annat luktfritt avfall i stan… Eller varför inte bygga en ren flispanna till billigare pris…?

 5. Guest skriver:

  Statistiskt sett, så kommer väl vinden till 75% från sydväst.
  Lite skit ska man väl ändå tåla i gamlestan:-)

 6. Annika H skriver:

  Bygg till en kärnreaktor istället för ny panna. Luktar inget alls! Perfekt plats vid vattnet för kylningen.

 7. Funderar skriver:

  Hoppas det var ironi… Det finns en anledning till att det oftast byggs vid glesbefolkade trakter och vid hav… Det behövs en hel del kylning och man brukar tyvärr inte kunna använda spillvärmen till fjärrvärme… ( typ som flödet i en ”riktig” stor älv och inte som Lidan som är en å)… Men det blir ju behagliga badtemperaturer i Kinneviken…;-)

 8. Funderar skriver:

  Har för mig att det bor mer invånare i gamlestan än i ”nye”-stan… Kan bli lite jobbigt för politikerna om det blir omröstning eller val…

 9. Agust Vråk skriver:

  FOLKOMRÖSTNING!!

 10. Guest skriver:

  Räknar du Vinninga till nyestan då eller:-)

Kommentarerna är stängda