Gå direkt till Nyheten (Vad är det i Mellbyskogen på lördag ?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 08 juli 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vad är det i Mellbyskogen på lördag ?

Publicerad torsdag, 09 september 2010, 11:48 av Redaktionen

mellbyskog_lopMycket – i form av konst, och då i vid mening, för då intar nämligen ett 40-tal konstnärliga utövare från när och fjärran skogen bakom Mellby Bygdegård. Det är svaret på frågan i rubriken.
Bildkonstnärer, musiker, performance-artister och berättare. Multikonst i skogen sålunda.

annette_sjoelander_100909

Anette Sjölander berättar om hur idén kom till och sitt verk, som ännu inte är riktigt färdigt.
Bilderna kan klickas till större format

För ett tiotal år sedan började konstnärinnan Anette Sjölander från Mellby fundera över om man inte skulle kunna ”göra något” i skogen – använda skogen som ett rum för konstnärligt uttryck  i olika former. När hon tog kontakt med konstnärsparet  Johan Malmström och Elisabeth Larsson Malmström, vilka har erfarenhet av sådana här land-art och konsthappeningar, började idén ta fastare form.

Och nu blir det verklighet på lördag.

elisabet_larsson_malmstroem

Elisabeth Larsson Malmström vid sin installation Meddelande till jorden.

– Om man kort skall beskriva projektet så går det ut på att försöka se en plats i ett nytt perspektiv och i dialog med den, säger Johan Malmström, samtidigt som det blir en kreativ utmaning för de deltagande konstnärerna.

Varje besökare kommer att få en karta, där de tre slingorna finns utmärkta. Sammanlagt blir sträckorna upp emot fyra kilometer. Så man kan kombinera en höstpromenad i skogen med såväl natur som konst.

Det här torde vara premiär i Lidköping för sådana här konstprojekt.

johan_malmstroem_100909

Johan Malmström med sitt ”skogspiano” där han kommer att improvisera. Tanken är också att en gång i månaden under året filma och spela in hur klangen ändrar sig efter vädrets makter.