Gå direkt till Nyheten (Debatt: Rasism som är socialt accepterad)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Rasism som är socialt accepterad

Publicerad måndag, 02 augusti 2010, 09:21 av Björn Smitterberg

ikondebatt– Det är bara genom att inkludera människor i vår gemenskap vi kan lära oss att leva tillsammans, skriver Kd:s riksdagskandidat för Skaraborg, Annika Eclund i en debattartikel om romer.

Rasism som är socialt accepterad

Delegationen för romska frågor överlämnande i fredags en utredning om romers situation i Sverige. Maria Leissner som lett utredningen menar att rasism mot romer är socialt accepterad. De omkring 50 000 romer som lever i Sverige gör det i ett utanförskap och de möts av ett förakt i stort sett alla sektorer som de rör sig i. Hur kan Sverige på 2010-talet fortfarande peka ut vissa grupper som mindre värda eller mer suspekta än andra?

Det är bara genom att inkludera människor i gemenskap som vi kan lära oss att leva tillsammans. I den kyrka jag tillhör har vi i sommar fått ta emot en romsk familj i församlingsgemenskapen. De är människor precis som Du och jag med samma behov av kärlek och bekräftelse. De saknar visserligen kunskaper i svenska språket (men kan många andra språk) och de behöver arbete att försörja sig på. Dessa frågor är inget unikt för romerna utan måste bli en huvuduppgift att lösa när det gäller all invandring. Och för Guds skull sluta att dela upp folk i raser en gång för alla! Vi är människor punkt slut.

Annika Eclund (Kd)
Riksdagskandidat

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
2 augusti, 2010 03:30

”Och för Guds skull sluta att dela upp folk i raser en gång för alla! Vi är människor punkt slut.”
Gäller detta även arbetslösa och sjuka Annica?
”- Det är bara genom att inkludera människor i vår gemenskap vi kan lära oss att leva tillsammans, skriver Kd:s riksdagskandidat för Skaraborg, Annika Eclund”
Inkludera? Är det genom att kasta ut människor ur trygghetssystemen?
KD dravel utan mening i vanlig ordning!