Gå direkt till Nyheten (Debatt: Jag är stolt över politiken i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Jag är stolt över politiken i Lidköping

Publicerad måndag, 02 augusti 2010, 20:16 av Redaktionen

ikondebatt– Jag är stolt över den förda rödgröna politiken i Lidköping och det är stimulerande att beskriva den på denna debattsida, skriver miljöpartisten Göran Larsson i ett debattinlägg.

 

Jag är stolt över den förda rödgröna politiken i Lidköping och det är stimulerande att beskriva den på denna debattsida och självklart så ska vi var noggranna med sanningen i det som skrivs men svara mig då, herr Malmborg (Kd), varför ni envisas med att inte säga sanningen till väljarna nr det gäller de 20 millioner ni har som extra sparförslag, om vad detta konkret innebär för kommuninvånare i form av eventuellt minskat välfärdsutbud?

 

När det gäller Boverieran så vet Malmborg som jag att politiken har beslutat att ge grusfotbollsplanen på Lidåker som möjlig plats för det privata bolaget att bygga detta trygghets- och serviceboende på och det är jag stolt över att ha beslutat om!

 

Detta är ett tydligt exempel på att vi rödgröna vill medverka till ett bra privat företagande i Lidköping och jag är säker på att vi kommer att platsa i ratingen framgent gällande näringslivsvänlig kommun!

 

Jag kan också säga att jag är stolt över att vi inte har genomfört vissa av alliansens reformer i Lidköping som lagen om valfrihet inom äldreomsorgen samt det jämställdhetsfientliga vårdnadsbidraget!

 

Jag tycker om ideologiska debatter och det är ju så att våra väljare röstar efter synen på politisk ideologi och jag kan inte alltid säga att den bild som Kd beskriver som sanning alltid överensstämmer med min bild, men jag respekterar den så detta är en del av demokratins väsen.

 

Göran Larsson Mp

9 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nisse
Gäst
Nisse
2 augusti, 2010 07:44

Lustigt – du verkar väldigt beroende av KD för din politik…

erik0000
Gäst
erik0000
3 augusti, 2010 06:27
Svarar  Nisse

kd kristen samling ,,titta i historiböckerna vad har dom att lära andra partier,,förtryck av homosexuella m,m, listan kan göras lång,,

Nisse
Gäst
Nisse
3 augusti, 2010 08:17
Svarar  erik0000

Tycker bara att det är tråkigt med politiker som hellre pratar om andra partier än sig själv – jag gillar de som kan prata för sig själva…

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
2 augusti, 2010 11:15

Så var vi där igen!

Utan S hade du inte kunnat vara så stolt!

Och hur stolt är miljön över miljöpartiet?

Svara gör du väl inte heller utan duckar som vanlig!?

erik0000
Gäst
erik0000
3 augusti, 2010 06:24

bra göran du är ärlig och bäst,hedvall och du dreeemteam,,,drömallians

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
3 augusti, 2010 10:31

Göran, stolt är ordet som lyser starkast i din insändare.

Gick för en stund sedan på Stenportsgatan. Vet du, det luktar sopor mitt i stan. Gatan är ju ganska full med turister. Fint minne för dem tänker man. Sedan slås jag av ordet i din insändare, igen, ordet är ju STOLT.

Jag slås då av lite bitterhet över hur du ljuger!

Vandrar vidare och fortsätter känna doften. Vid Söderströms bageri brukar det dofta nybakt. Inte idag, det luktar sopor. Ordet kommer igen, stolt.

Går vidare och funderar. Minns hur miljöpartiet agerade när värmeverket skulle byggas. Då hade ni en duktig konstnär som framträdande politiker. Han ritade små nidteckningar om vilka problem värmeverket skulle medföra för Lidköping. Det var giftiga dioxinregn och annat. På Kinnekulle gick larmet. Debatten var kraftfull. Ler lite för mig själv, minns liksom hur vi som på den tiden var miljöpolitiker i Lidköping förfasades över det sätt miljöpartiet ritade fram sin politik.

Går vidare och känner hela tiden sopdoften, känns som den blir starkare framåt torget.

Tänker på hur hårt man från värmeverkets sida arbetat för att minimera problem med anläggningen. Man är inte riktigt i mål än konstaterar jag efter ett djupt andetag. Men egentligen, vad gör det? Ordet för dagen är ju stolt!

Hur kan du uttrycka dig så Göran? Känns det inte som du försöker förleda människor att tycka du är så bra när du nu från barrikaden kan basunera ut ”Jag är stolt!”

När vermevereket byggdes ritades det teckningar. Nu används snabbheten i internet för att trumma ut det falskt klingande meningen ”Jag är stolt!”

Göran, snacka om en massa miljöåtgärder det gör ni ibland. Men den dagliga nära miljöproblematiken den säger ni inget om! Vad, konkret har du gjort för lukten i Lidköping? Känns det inte som om ditt utalande med ordet för dagen, STOLT, ger en bitter eftersmak?

Eller drog du bara ett för djupt andetag?

Knegaren
Gäst
Knegaren
4 augusti, 2010 08:06

Kul att du är så stolt att med era futtiga mandat lyckats vara med att upplåta en sunkig grusplan. Nåt att skriva om i dagboken och minnas…

Jorgen_Oberoende_liberal
Gäst
Jorgen_Oberoende_liberal
4 augusti, 2010 09:05

Måndagen den 2 augusti 2010 kl 20:16 publicerades denna debatt skriven av dig, Göran Larsson.

Det finns nu 7 publicerade kommentarer. Detta är väl då den åttonde.

När tänker du försvara dina synpunkter?

Du brukar ge uttryck för att en livlig debatt är uppfriskande, debatten är viktig, det är ett bra debattforum här på Lidköpingsnytt. Du sitter, eller snarare har suttit, i det nedlagda demokratirådet. Du gör gällande att demokrati och debatt är viktig för dig.

Men när du sagt allt detta och skrivit dina insändare blir du märkligt tyst! Du vet, debatt bygger lite på att man pratar med någon. Annars kallas det monolog. En monolog skall oftast vara rolig och ha några komiska poäng. Ibland platsar du i det facket. Men det är nog inte medvetet du hamnar där.

Det är dags nu Göran, det är dags att du kommer ut på arenan och försvarar dig mot de synpunkter som kommit in! Att vara ett enfrågeparti, som jag tycker mp är via sitt miljöengagemang, innebär ju inte att debatten skall över gå till att bara vara en monolog!

Kom igen nu, Göran! Skicka inte fram andra utan ta debatten om vad du får mothugg på.

Veronica72
Gäst
Veronica72
18 augusti, 2010 07:27

Jörgen: Jag förstår precis varför Göran inte svarar när man läser alla påhopp, respektlöst. Vad gäller värmeverket så fick de tillstånd att bygga sin anläggning för att elda flis, vilket inte blev fallet. De blev återbetalningsskyldiga med x antal millioner. Då MP kom in i fullmäktige igen (94) hade FP, MP och C valteknisk samverkan, minns inte något missnöje från dig då, då du fortfarande var medlem i FP. Denna fråga om värmeverkets utsläpp debatterades hårt i Tekniska nämnden, varav MP var de som gick i bräschen för källsortering, kompostering och eldning av biobränslen. Kanske dags att kolla upp fakta innan man basunerar ut massa falsarier till kommuninv. FP:s nämndledamot påtalade aldrig något på våra förmöten, eller under nämndmöten, att MP på något vis inte arbetade för miljöns bästa. Bra Göran, fortsätt att tala om vad vi vill göra det är bättre än att gnälla på andra.