Gå direkt till Nyheten (Debatt: Allians för Sverige – en vinnare)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Allians för Sverige – en vinnare

Publicerad måndag, 02 augusti 2010, 00:50 av Redaktionen

ikondebatt– Det är ingen tvekan om att alliansen är det vinnande konceptet för Skaraborg, skriver de borgerliga riksdagsledamöterna i Skaraborg i en gemensamt formulerad debattartikel.
Här diskuteras också möjligheten att slå sig samman till ett enda borgerligt parti.

Allians för Sverige – en vinnare

Ett politiskt vinnande koncept
Alliansen får med beröm godkänt inte minst av internationella betygsättare, som har perspektiv på både oss och vår omvärld. Regeringens hantering av den internationella finanskrisen och som visar förmåga att nu ta oss ur lågkonjunkturen är ett föredöme för andra länder både inom och utanför EU. Nu går vi till val den 19 september och Alliansen är i full färd med att duka väljarnas bord med rätter som inte endast är smakliga nu, utan också nyttiga för ett gott liv på sikt.

Värdegemenskap
Det är sant att våra partiledningar trivs mycket bra tillsammans i uppgiften att forma Sveriges framtid. Det är en viktig förutsättning för att ytterligare förstärka gemensam energi och ett engagemang för ett arbetsresultatet som ska förbli en politisk utveckling och inte endast en rad dåliga kompromisser. Det allra viktigaste är att vi delar värdegemenskaper som öppenhet, delaktighet, jämställdhet, valfrihet för svenska medborgare. Motsatsen skulle kunna vara klasskamp, konfronterande ideologier och revirtänkande.

Framtid
Allianspartierna har ett tiotal arbetsgrupper vars uppgift är att forma politiken inför mandatperioden 2010-2014. Resultatet har rapporterats löpande i media. De allra skarpaste förslagen till politiska riktlinjer kommer att deklareras under augusti månad då det gemensamma valmanifestet antas och publiceras. Valmanifestet blir sedan den kommande Alliansregeringens riktlinjer, allt för att väljarna ska kunna göra ett bra val den 19 september. Entusiasmen i arbetsgruppernas arbete har varit mycket stor och vi kan konstatera att grupperna har plockat det bästa från varje parti. Där har inte partiernas storlek varit i huvudfokus, utan vilka goda förslag som lagts på bordet av respektive parti.

Ett enda parti?
Ibland kan man höra att vi borde slå ihop våra partier för att göra vardagsarbetet enklare. Det finns mycket att fundera över inför ett sådant förslag. Visst kan man slå ihop partier men var så säker att det skulle både locka och skrämma väljare. Frågan är om engagemanget skulle kvarstå. Nu arbetar vi istället som fyra olika specialister under samma tak och skapar därmed en enorm drivkraft för utveckling framåt med starkt engagemang. Medborgarna möter den nuvarande arbetsfördelningen som: Ekonomi och säkerhet, Miljö och näringsliv, Skola och forskning samt Familj, vård/omsorg och etik.

Det som ska värderas av medborgarna är inte organisationen utan vad som kommer ut av det politiska arbetet. Den enskilda väljaren i Skaraborg bör ta sig en allvarlig funderare över betydelsen av: att vår nationella ekonomi är i bästa tänkbara kondition, att vi erhållit en månadslön mer per år i plånboken, att vi ser en reformerad skola med kunskap i fokus, klimatfrågans behandling, fler nya företag och ökande sysselsättning, kortade köer inom sjukvården och större valfrihet i barnomsorgen mm.

Sverige och Skaraborg
Det är ingen tvekan om att detta vinnande koncept för Sverige också är ett vinnande koncept för Skaraborg. Nu är det är vår uppgift som Alliansens riksdagsledamöter från Skaraborg att framföra de behov och satsningar som Ni vill se i vårt område. Därför kommer vi under valrörelsens sista två månader att ses ute på gator och torg för att möta Dina tankar kring Skaraborgs framtid.

Alliansens riksdagsledamöter i Skaraborg
Holger Gustafsson,Kd 
Cecilia Widegren,M 
Ulrika Carlsson,C 
Christer Winbäck,Fp

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
2 augusti, 2010 08:17

Ja Alliansen har lyckats göra oss alla fattigare jämfört med övriga Europa. Vi rasar i välfärdsligorna och den relativa fattigdomen ökar också enl.EU:s jämförelser tack vare Alliansens förmögenhetsomflyttning från de som har minst till de som redan hade det bäst. Några år till med Alliansen så är vi troligtvis i EU:s bottenskikt, iaf majoriteten av oss. Alliansens 10% kärnväljare är troligtvis de enda som lyckas hålla sig kvar på en hög nivå, precis som det var förr!

Nisse
Gäst
Nisse
2 augusti, 2010 09:35

Eller så har du som vanligt fel…

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
2 augusti, 2010 03:22
Svarar  Nisse

Nisse, en gång trodde jag att jag hade fel men det var ett misstag ;-)

lidkoping
Gäst
lidkoping
2 augusti, 2010 08:21

Finns det ingen av er fyra som har tid på tåget mellan Stockholm och Skövde varje vecka att ägna sig åt jämförelser mellan utvecklingen i Stockholm och Skaraborg.
Är ni tillsatta för att sköta om Stockholm och strunta i tudelningen av Sverige.
Var tog Widegrens löften om motorvägar i Skaraborg vägen.
Varför stoppade ni pågående motorvägsbygge mellan Skara och Varnhem.Varför fick entreprenören snöpligt avbryta arbetet och packa ihop den etablerade arbetsplatsen?
Vad gör ni åt den minst sagt trista utvecklingen på landsbygden?
Vad gör ni med ungdomsarbetslösheten?
Vad gör ni för att ge ungdomar och alla arbetslösa framtidstro.
Vad har ni gjort för Skaraborgarna under er mandatperiod?
Svara inte med att ni sänkt skatten eller att ekonomin har hanteras.(En ekonomi som var i världsklass efter Göran Perssons mångåriga sanering:Den som är i skuld är icke fri.)

För Socialdemokraterna i Lidköping
Kjell Hedvall

OveNordstrom
Gäst
OveNordstrom
2 augusti, 2010 06:11
Svarar  lidkoping

Du glömde räddningsskolan i Skövde Kjell och tingsrätterna o.s.v. Widegrens och Alliansens svek i skaraborg är totalt.