Gå direkt till Nyheten (Köpte bostadsrätt – lurades på inflyttningen)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 27 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Köpte bostadsrätt – lurades på inflyttningen

Publicerad lördag, 24 juli 2010, 07:20 av Björn Smitterberg

En ung Lidköpingsbo som den 1 juli skulle flytta in i sin första egna lägenhet lurades av en kvinna. I stället för att tömma lägenheten, städa och flytta ifrån den reste hon bort.

Den 22-årige mannen hade skrivit kontrakt på att ta över lägenheten, betalat handpenning och allt var klart för ett övertagande den 1 juli. Lägenheten köptes av ett dödsbo, men en kvinna bodde kvar i lägenheten. Det blev inget övertagande den 1 juli – kvinnan ville ha pengarna förrutom handpenningen kontant i handen själv. Dessutom var lägenheten inte städad och klar.

I stället reste kvinnan bort, när 23-åringen fick fatt i kvinnan svarade hon att hon skulle vara borta hela juli.

Mannen har betalat in pengarna för lägenheten på dödsboets konto. Han har gått till vicevärlden som vägrar släppa in honom i lägenheten trots att han av bostadsrättsföreningen godkänts som ägare av lägenheten. Polisen har kontaktats men hänvisar till kronofogden som kan vräka den kvinna som vägrat flytta – men det är en lång process.

Den unge mannen behöver en lugn tillvaro. Men mot den kvinna som vägrar lämna bostaden han äger är han näranog rättslös – och bostadslös.

3 kommentarer på “Köpte bostadsrätt – lurades på inflyttningen”

 1. Jorgen_Oberoende_liberal skriver:

  Om uppgifterna i artikeln stämmer är det en tämligen enkel process. Däremot kan vissa andra problem uppstå i ärendet ang tex hyresinbetalningen för tiden efter första juli. Vidare är det av intresse hur avtalet mellan parterna ser ut osv…. För någon som inte är insatt i denna typ av juridik ser det ju enkelt ut. Men att bara slänga ut kvinnan går inte. Det är något mer komplicerat än så. Men det är långt ifrån ett omöjligt ärende baserat på artikels uppgifter!

 2. OveNordstrom skriver:

  Vilka underbara ”vuxenförebilder” denna kvinna och vicevärd måste vara. Inte undra på att ungdomar tappar tilltron till systemet när folk beter sig på ett sånt här sätt. Hoppas verkligen han får ekonomisk kompensation för allt trassel detta måste innebära för honom.

 3. Elof skriver:

  Det är nog inte svårigheten i det hela som är avgörande utan att personen som det handlar om inte mår bra av sådana här problem och att det kan ta tid även om det säkerligen inte är några problem vem som här rätt i frågan.

Kommentarerna är stängda