Gå direkt till Nyheten (Dataföreningen storsatsar – och det måste lyckas)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 september 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Dataföreningen storsatsar – och det måste lyckas

Publicerad Thursday, 22 July 2010, 15:15 av Björn Smitterberg

Lidköpings Dataförening – känd för sina LAN-träffar och tävlingar – gör en stor satsning första helgen i september och ordnar ett LAN omgivet av en datamässa och flera olika verksamheter för unga och besökare. Över huvudtaget har besökarna som kommer till de här dataträffarna blivit viktigare.

Avsikten är att genomföra något mycket större än ett vanligt LAN – där dataspelare träffas för att göra upp i hårda kamper. För omvärlden har det här blivit synonymt med träffar där ungdomar sover över, dricker läsk och spelar.

– Men vi försöker göra något mer, säger Manuel Melani. Vi försöker skapa en trivsam atmosfär med flera olika saker.

De senaste åren har TV-spelen blivit återuppväckta. Lidköpings Dataförening har gått med i trenden och har torsdagskvällar vikta för TV-spel i sin lokal i Sockerbruket.

– Men nu skall vi ha med TV-spel även här.

Man behöver alltså inte ha något med sig. En del dataspelare kommer med en liten dator men hyr skärm och annan utrustning på plats.

– Vi vill göra tre dagar fyllda av verksamheter och bjuder in företag att vara med. Det här är ett speciellt tillfälle att kunna möta en mycket IT-inriktad grupp som är här för att spela och som är här för att titta på spelen. Vi hoppas att IT-företagen i Lidköping vill vara med.

Om den här extra stora satsningen i september går bra så får det en uppföljning om drygt ett år – då man planerar för ett jätte-LAN med upp till 3.000 deltagare, en stor mässa och många kringaktiviteter – i Sparbanken Lidköping Arena. Tio gånger så stort som det som planeras 3, 4 och 5 september i Folkparken.

– Det är i så fall en enorm satsning från vår sida, vi vet vad det kommer att kosta men vet inte vad vi ar för intäkter än. Och dessvärre är det så att Dataföreningen i Lidköping inte har mötts med öppna plånböcker precis – utan desto mer med misstro. Vi har arbetat hårt själva för att skapa föreningen från grunden och bygga upp vår lokal. Vi lägger massor av tid på det här.

Engagemanget är alltså stort. Men konkurrensen om dataspelarna hårdnar och därför är det viktigt att föreningen lyckas med sin satsning nu – annars får tioårsjubileet nästa år skjutas på framtiden.