Gå direkt till Nyheten (Gamla bilden: SOS Råbäcks hotell)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 07 mars 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Gamla bilden: SOS Råbäcks hotell

Publicerad onsdag, 14 juli 2010, 11:41 av Björn Smitterberg

gamlabilden_raabecksosa_100Det ärevördiga hotellet och dess restaurang vid Råbäck är borta, men bilderna är kvar. På en av de bilder som Lidköpingsnytt fått är det uppenbarligen dukat för den klassiska svenska anrättningen från förra seklets tidigare hälft; Smör, ost och sill – SOS.

Bilderna har kommit från en person som vill vara anonym.

Lidköpingsnytt tar gärna emot gamla bilder, och även nyare bilder från 1900-talets andra hälft som du kanske själv tagit eller som finns i ett album du har. Om bilderna inte är scannade kan du ta kontakt med redaktionen på 212 96 på dagtid så ordnar vi det.

Råbäcks förnämliga restaurang på tre bilder, med social samvaro vid borden inför en promenad i Munkängarna – exempelvis. Det finns inga uppgifter om vem som tagit bilderna. Klicka på dem för att se dem i större format.

gamlabilden_raabecksosa_100

gamlabilden_raabecksosb_100

gamlabilden_raabecksosc_100

3 kommentarer på “Gamla bilden: SOS Råbäcks hotell”

 1. OveNordstrom skriver:

  Tänk om denna vackra byggnad fått stå kvar. Vilken turistattraktion!

 2. ewabritt skriver:

  Så härliga bilder – jag fick följa med mormor hit per tåg och bo över och äta middag. Var också med på den sista festen som anordnades tror det var 1979 innan det revs – Tragiskt
  Tänk om……………

 3. Vinbok skriver:

  Ett fantastiskt fint gammalt hotell, undra om ritningarna på det finns kvar någonstans. Hadde varit mycket intressant att sett.

Kommentarerna är stängda