Gå direkt till Nyheten (Romantiken växer hos Destination Läckö Kinnekulle)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Romantiken växer hos Destination Läckö Kinnekulle

Publicerad Thursday, 10 June 2010, 14:58 av Björn Smitterberg

I dag presenterade Destination Läckö Kinnekulle AB hur projektet med bröllop, kärlek och romantik som leva vidare – och det blir ett växande projekt. Ett av de viktigaste inslagen är att skapa hållbarhet i projektet så det lever vidare även när EU-stödet dras in.

EU-stödet kommer från Leader+ – ett landsbygdsprojekt för verksamhet som bygger underifrån och uppåt. Det krävs alltså deltagare som bygger projektet – man kan inte starta ett projekt och hoppas på deltagare senare. Till nästa år är förhoppningen att nära 185 företag skall vara med på ett eller annat sätt.

Projektledaren Anna Ohlin Ek fortsätter. Dessutom har en styrgrupp tillsatts med företagare i besöksnäringen. Ordförande är Agneta Odell som driver Kvarnen i Gössäter.

Projektbudgeten är på cirka 930.000 kronor varav två tredjedelar är pengar från Leader+. Övriga pengar är i stor utsträckning arbetsinsatser av medverkande företag.

Satsningen på bröllop ska fortsätta medan det som handlar mer om romantik ska göras tydligare. Det finns planer på att paketera olika utflyktsmål, matställen, sevärdheter och övernattningar till en romantisk väg, och även en romantisk vandringsled diskuteras. Sådana romantiska paket är storsäljare i flera andra länder och kanske kan bli det även här.

Bröllopssatsningen hittills betraktas som lyckad.

– Det känns bra att vi kan förstärka projektet ytterligare, säger turistchefen Gunilla Davidsson.