Gå direkt till Nyheten (Bullerskyddet vid Motorstadion förbättras?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 09 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bullerskyddet vid Motorstadion förbättras?

Publicerad fredag, 04 juni 2010, 07:09 av Björn Smitterberg

I ett par års tid har det förekommit klagomål från dem som störs av buller från Motorstadion. Det började med insändare i Lidköpingsnytt för tvåår sedan, men kritiken då mot att bullerskyddet var för lågt rann av politiker och tjänstemän helt och man ägnade sig i stället åt att hitta formella fel i klagomålen.

Men nu har Kjell Hedvall, kommunalrådet, fått klagomål direkt och på si nblogg utlovade han i går att han skulle undersöka om bullerskyddet mot Margretelundsområdet kan utökas.

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Stoffe
Gäst
Stoffe
4 juni, 2010 07:28

Hade varit önskvärt, men man ska väl säga att det inte är allt motorljud som läcker igenom. Mest så har jag fått för mig det är crossarna som hör eller åtminstone tvåtakts motorerna.

Tveksam
Gäst
Tveksam
4 juni, 2010 07:35

Det blir nog svårt att få bort ljudet från motorstadion för om vinden ligger på mot t.ex. Margretelund från stadion så hjälper nog inget bullerskydd. Se bara på Kinnekulle Ring, det hörs ju ända till Götene när vinden ligger på. Det är nog bara att vänja sig. :)

Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
4 juni, 2010 09:10

Det är samma sak med oss som bor vid Kartegårdsvägen. Kommunen har ”egna” s.k. mätningar som inte alls stämmer överens med verkligheten.

Gudrun 27
Gäst
Gudrun 27
4 juni, 2010 09:35

En blomma till Kjell Hedvall om han ordnar bättre bullerskydd!!
Det kan komma att bli många röster i kommunalvalet i höst från Filsbäck om vi slipper höra motorstadion kvällar och helger!!

46:an
Gäst
46:an
4 juni, 2010 10:42

Håller med Stoffe om att det är crossarna som hörs mest! Tänk om bullret kunde minskas så att man kan sitta ute på sommarkvällar och helger igen utan att bli irriterad.

Crossförälder
Gäst
Crossförälder
4 juni, 2010 12:05

Alla ni som”gnäller” kanske kan tänka på alla barn o ungdomar o äldre hur kul dom har på crossbanan. Dom har även en fantastisk gemenskap. Man kanske kan se det från någon annans sida någon gång. Alltid finns det något folk vill ”gnälla” på. Nej mer glädje i livet!!!

Katarina J S
Gäst
Katarina J S
4 juni, 2010 12:10

Just för glädjens skull, men också för grannarnas skull, är det ju viktigt att bullret åtgärdas.

Arne
Gäst
Arne
4 juni, 2010 12:58

Stoffe, ifall du är intresserad: 2-taktares ljud har inte i närheten av samma räckvidd som 4-taktscrossarna, det är annars en rätt vanlig uppfattning men stämmer sällan….. men jag håller med helt i att ljudet inte borde få förstöra för närboende

Rocky
Gäst
Rocky
4 juni, 2010 02:12

@ Crossförälder
Vad skulle du tycka om jag ställde mig å gasade utanför din trädgård? Bara för att jag tycker det är kul…

Magnus H
Gäst
Magnus H
4 juni, 2010 02:15

Ljudet från motorstadion är varken störande eller så högt att man inte kan sitta ute i trädgården i Margeretelund. Bor där själv og har inga problem med det. Måsarna låter desto högre och de är riktigt störande. Mer motorljud så kanske måsarna flyr stan.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
4 juni, 2010 02:22

#Crossförälder
Blir man störd av ljudet från motorbanan vilket flera verkar bli så är det inget gnäll. Gör om och gör rätt. Var rädd om tystnaden!

Nisse Turbo
Gäst
Nisse Turbo
4 juni, 2010 02:33

Kan man inte bygga en buller/gnäll vall runt hela Lidköping?
Då slipper man ju höra alla gnällspikar som bor i denna stad!

johan
Gäst
johan
4 juni, 2010 03:39

Hur är det nu är det ingen som har hört typ ”villa” när dom spelade utomhus kan nog minas att jag har hört dom alla gånger dom har spelat här i stan !!!

JZ
Gäst
JZ
4 juni, 2010 06:30

johan: det är ingen som orkar gnälla på villa för då har du hundra pers som attackerar dig för att man inte får gnälla på villa i den här stan.

Villa, skriket som tystnade!
Gäst
Villa, skriket som tystnade!
4 juni, 2010 07:15

Klart man hört det skriket, på vintern, då grillar man sällan i trädgårn! Och det störningsljudet byggde man ju bort, Johan! De gick tak och väggar för att det skulle bli tyst! Så Hedvall tog ansvar och vill göra det igen!

Bengt B
Gäst
Bengt B
4 juni, 2010 07:43

Livet är oändligt kort , försök att njuta av varje sekund och lägg inte tiden på att gnälla på allt och alla . Inse istället att det finns olika intressen och en del hörs mer än andra ( även bandy och fotbollsmatcher ) Om sen kjelle H vill bygga bullervall runt stadion så kanske det finns fler ställen det behövs !

ERIK
Gäst
ERIK
4 juni, 2010 07:45

Det buller som kommer från Motorstadion är inget allvarligt problem, om inte vinden ligger på. Då är värre buller från Motorcyklar o Lastbilar som kör från Skararondellen och in mot staden, och där gäller inga 60 km. snarare över 100 km för Motorcycklar.

E Meduza
Gäst
E Meduza
4 juni, 2010 09:00

Tragiskt hur mycket gnällspikar det finns i världen ! Men spara på krutet för imorron är det cruising i stan och då har ni fått nåt nytt att gnälla om !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elisabeth
Gäst
elisabeth
4 juni, 2010 10:50

ljudet från motorstadion är väl ett mindre problem, ta bort all tung trafik genom Filsbäck där kan man tala om både trafikfara och buller, jag hoppas att Hedvall har andra viktig frågor att syssla med i valtider än bullret från motorstadion. Jag bor i filsbäck är äldre så alla äldre är inte gnälliga, vi vill hellre att ungdomen sysslar med crossar och andra fordon än springer på stan och slåss.

matte
Gäst
matte
5 juni, 2010 09:40

Håller med Nisse Turbo kunde intesagt det bättre själv…
Skjut av lite måsar i stället…
Sen kan ni stänga alla vägar i i sstan och utanför så vi inte hör varken bil ljud och från lastbilar…
Tänk att de ska gnällas för allt som händer här i stan blir en spökstad snart…

E Meduza
Gäst
E Meduza
5 juni, 2010 01:15

Håller med elisabeth , det är bra att ungdomarna har motorstadion och kan syssla med en idrott istället för att driva på stan !

Kristina
Gäst
Kristina
6 juni, 2010 10:40

Håller med dig Elisabeth, det är mycket bra att barn och ungdomar har fritidssysselsättning, vad det nu än är. Motorsport av alla slag och även andra sporter är fostrande och man får lära sig umgås med varandra och visa hänsyn, något som fattas idag i vårt samhälle. Alla ni som gnäller flytta till månen där är det säkert tyst.