Gå direkt till Nyheten (Debatt: Underlätta för småföretagen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Underlätta för småföretagen

Publicerad Tuesday, 18 May 2010, 09:10 av Redaktionen

ikondebattSocialdemokratiska riksdagsledamoten Monica Green skriver om den rödgröna satsningen på småföretag i en debattartikel.

Satsa på fler jobb, underlätta för småföretagen

Det rödgröna budskapet är tydligt: full sysselsättning, välfärd och starka finanser. Tillsammans presenterade vi en budget för fler jobb, en grön omställning och mindre klyftor – för Skaraborg och hela Sverige.

Vi ska sänka kostnaderna för småföretag att anställa. Detta gynnar tillväxt och medverkar till att fler kommer i arbete. Inte tvärtom som den borgerliga regeringen gjort genom att straffbeskatta småföretag. Som i så många andra frågor säger de en sak men gör en annan.

Vi ska sänka skatten för de mindre företagen med cirka 50 000 kronor per år. Vi kommer också när vi vinner valet i höst att avskaffa regeringens ineffektiva skattereduktion till alla företag som redan har unga anställda. Det har ju tydligt visat sig att det bidraget på 10 miljarder till Mc Donalds och andra inte sänkt ungdomsarbetslösheten ett enda dugg.

Därför är det bättre att använda skattepengarna mer riktat och effektivt till de företag som anställer en arbetslös ungdom

Nyföretagandet behöver stimuleras. Vi ska genomföra en extra utdelning från Vattenfalls vinst för att skapa en ny riskkapitalfond. Fonden ska aktivt stimulera marknaden för att små och medelstora industri- och tjänsteföretag ska kunna uppstå och växa.

Fler jobb och tillväxt är framtiden för Skaraborg

Monica Green
Socialdemokraterna

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
18 May, 2010 09:12

Vis av tidigare S-löften, säger jag bara “BULLSHIT”.
Dom vet inte ett smack om villkor för företagare:-(

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
18 May, 2010 10:10

Det är en viss parodi över artikeln där (S) hyllar småföretagen och lovar bättre villkor. Hur många gånger har inte socialdemokratin ställt ut den här typen av löften, för att sedan göra exakt tvärtom — ytterligare dra åt tumskruvarna och förgöra företagarnas möjligheter att växa? (S) försöker sol o våra företagarna igen, ingen går på det någon mer gång !

Sten
Gäst
Sten
18 May, 2010 10:20

Håller med dej helt Ronny !!
Snacka om BULLSHIT

Sossarna har väl aldrig stått på företagens sida.!!!!
De och facket står ju sida vid sida FÖR arbetaren MOT företagen….kolla bara 1 maj demostrationer och fackets krav och strejkhot.

Så vanligt för de ingen trovärdig politik, folk litar inte på den rödgröna röran, det är väl bara se hur folk uppskattade deras budget

peter
Gäst
peter
18 May, 2010 03:06

valfläsk som alltid det borde vara straffbart att ljuga inför ett val . det är ju ändå vi som betalar deras feta löner så vi måste ju säga ifrån . från en som har varit egen i 18 år och vet hur hårt dom sätter åt oss .

Stekar´n
Gäst
Stekar´n
18 May, 2010 04:41

Verkligen ogenomtänkt debattinlägg, snudd på dumdristighet!