Gå direkt till Nyheten (Åtalas för skott mot katt)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åtalas för skott mot katt

Publicerad Tuesday, 11 May 2010, 06:33 av Björn Smitterberg

En man i Lidköping har åtalats för att ha skjutit med luftgevär mot en katt. Mannen erkänner och den kula som tagits ur ett öra på en katt stämmer överens med mannens vapen.

Mannen åtalas för djurplågeri, men uppger att han försökt skrämma katten. Nu får tingsrätten i Lidköping ärendet för att avgöra påföljd.

21 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helene Staaf
Gäst
Helene Staaf
11 May, 2010 09:53

Mannen säger att han försökt skrämma katten… Men, sanningen är den att han skjutit katten med 5-6 skott! Kattens öga är sönderslitet, örat är sargat, en kula i huvudet och en i halsen. Skräms gör man med rösten eller i allra värsta fall en spann vatten som är tillräckligt obehagligt för en katt. Denna person som nu står åtalad för djurplågeri är välkänd som ett “problem” bland djurägare på Furuhäll. En djurhatare utan spärrar som borde låsas in

Lidkp bo
Gäst
Lidkp bo
11 May, 2010 10:10

Va detta inne i Stan?? Tycker att om man bor inne i stan ska man inte ha sin katt ute lös… den gör massa föroreningar i sandlådorna där sedan barn ska sitta o leka… detta är äkligt och inte alls bra för barnen…..Säger INTE att man INTE får ha katt när man bor i stan…UTAN håll dom inte lösa bara.

Djurälskare men...
Gäst
Djurälskare men...
11 May, 2010 10:26

Katter lösa i stan är ett ofog. De grannar som drabbas av kattskit i sandlådor och rabatter tycker inte om era husdjur. Inse detta och ta ert strikta ägaransvar så händer inte sånt här. Sen att skjuta på djuret, klart att det är ett barnsligt oansvarigt beteende som ska straffas, men det finns en orsak.

m0nstr0sity
Gäst
m0nstr0sity
11 May, 2010 10:35

@Lidkp bo
Katter är inte hundar; de behöver större ytor och behöver dessutom kunna röra sig fritt över dessa ytor.

Rocky
Gäst
Rocky
11 May, 2010 10:49

Ska man skjuta en katt, ska man göra det ordentligt. Inte med luftgevär. Då blir det ju bara djurplågeri. Nä, en “Gyttorps” vaccination är vad lösspringande katter istan behöver!

JZ
Gäst
JZ
11 May, 2010 11:22

“klart att det är ett barnsligt oansvarigt beteende som ska straffas, men det finns en orsak”, jag tycker inte att det är en anledning att skjuta på ett stackars djur, inte skulle nån skjuta på sina grannar om dom stör varandra.

Daniel B
Gäst
Daniel B
11 May, 2010 11:29

Inför koppeltvång på katter. Tänk på oss som är skrockfulla!

H.E
Gäst
H.E
11 May, 2010 12:17

Som sagt var detta i furuhäll, ett mysigt sommarstugeområde som är exemplariskt för att ha katt. Är man då en granne som stör sig på att ha katten på sin tomt kan man väll tycker jag åtminstone kontakta ägaren för att gemensamt komma på en lösning, då kanske med en rörelseaktiverad vattenspridare som självklart kattägaren står för. Fegt att ge sig på katten med gift och luftgevär. Jag lider med de familjer som mist sina käre familjemedlemmar.

Djurälskare men...
Gäst
Djurälskare men...
11 May, 2010 12:18

mina grannar skiter inte i vår sandlåda.

Lidkp bo
Gäst
Lidkp bo
11 May, 2010 01:10

Helene Staaf- Håller med dig.
Han skulle få den behandlar så som han behandlar katten.
Tror nog inte att han skulle uppskatta det så bra…

Ulla
Gäst
Ulla
11 May, 2010 01:15

Kattägare och rökare för göra precis som de vill. Vi andra skall bara acceptera! När skall detta daltande ta slut?

Katter i Vinninga
Gäst
Katter i Vinninga
11 May, 2010 02:21

Är mycket trött/ irriterad på katter som tillåts röra sig fritt i Vinninga. De gör sina behov på vår tomt, till och med på terass. Ligger i möbler på terass. Ska man på egna tomten behöva ta bort dynor för att slippa kattfötter och katthår i dem. Jagar och försöker kasta vatten på katterna – hjälper inte. De håller även till vid närliggande dagis och skola. Har vid några tillfällen hittat grannkatter inne i hus och garage,

Helene Staaf
Gäst
Helene Staaf
11 May, 2010 02:40

Det är skrämmande att läsa att det finns så många oempatiska människor här! Vad skulle ni säga om någon sköt eller förgiftade en av er kär familjemedlem, för det är precis vad mina katter är för mig! Detta hände INTE i stan utan utanför tättbebyggt område i skogen där det finns massor av rådjur, harar, rävar, ekorrar mm. Är det då inte den här störda personen som skjuter på djur som bor FEL??? Vore det inte bättre han flyttade in till stan?

Helene Staaf
Gäst
Helene Staaf
11 May, 2010 02:44

Jag vill också tillägga precis som H.E skriver att denna person inte sagt ett knyst om att han stört sig på mina katter. Hur svårt ska det vara??? Och till er som visar hur kalla och oempatiska ni är… nästa gång kanske det är era barn han stör sig på… Vart drar ni gränsen?

M-S
Gäst
M-S
11 May, 2010 03:36

Stå på dig Helen. Jag tycker han förtjänar sin egna medicin, Finns det ett bekymmer med katter eller dyligt så pratar man med ägaren. Tur att jag bor på landet där ALLA här har en massa katter. Det enda vi inte har är råttor.. Älskar mina små jägare som tycker detta är det roligaste som finns. O jag älskar alla grannkatter…

Kristina
Gäst
Kristina
11 May, 2010 03:46

Jag tycker att era kommentaren relaterar till samtycke med djurplågaren. Man kan ogilla katter likväl som man kan ogilla hundar, hästar eller vilda djur men det fattas något emotionellt hos människor som löper linan ut och gör något sånt här. Den skadeskjutna katten har en ägare som läser era kommentarer med sorg i sitt hjärta. Ett tips! Spara kattbajs i sandlådor och rabatter till en annan gång & svär inombords istället…

t s
Gäst
t s
12 May, 2010 08:42

håller man uppsikt över sina katter så som man ska så hade detta aldrig inträffat.

Helene Staaf
Gäst
Helene Staaf
12 May, 2010 01:12

Tack ni snälla som visat omtanke! För er andra… vad kan man säga, ni talar väl som ni har förstånd till… och det är ju en himla tur att inte alla är som ni…

Susanne
Gäst
Susanne
12 May, 2010 05:48

Inför hårdare straff för djurplågare!! De stackars djuren e också levande individer med känslor. Även om det e problem med lösspringande katter så får man ju inte skada dom. Hur skulle de se ut om man börja skjuta på allt som störde en??

t s
Gäst
t s
13 May, 2010 07:35

bara för att man har katter så får man inte göra som man vill så förståndet skall du nog prata tyst om.

Nisse
Gäst
Nisse
13 May, 2010 09:23

Bara för att man har gevär så får man inte göra som man vill så förståndet skall du nog prata tyst om.