Gå direkt till Nyheten (Fullmäktige i full fart – nästa gång)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fullmäktige i full fart – nästa gång

Publicerad måndag, 26 april 2010, 20:31 av Björn Smitterberg

Kommunfullmäktige kommer att ha ett fartfyllt möte i maj. Efter sedvanliga förhandlingar skall nämligen politikerna bege sig till Motorarenan – alla föreningar som jobbar på arenan bjuder in politikerna.

Bland annat kommer politikerna att få köra gocart. Det meddelanden följdes omedelbart av att socialdemokraten Mario Melani utmanade kristdemokraten Tommy Larsson.

22 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Apan^
Gäst
Apan^
26 april, 2010 11:20

Oj vad mycket roligt man får vara med om samtidigt som man förtrycker och bestämmer över människor!

Danne dyckert & K H
Gäst
Danne dyckert & K H
27 april, 2010 06:53

Apan: Skulle du vilja vara snäll å utveckla det lite?

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 08:06

Ok. Min ideologi (liberalism) går ut på att ingen ska få bestämma över andra människor. Politiker bestämmer över andra människor. Riksdagens enda uppgift är att styra och bestämma över andra människor. Demokrati är onödigt om man har vissa lagar. Att dessutom dessa politiker tjänar ofantligt mycket pengar, som de själva bestämmer… Nä alla politiker är ett gäng hycklare och förtryckare (undantag liberalapartiet).

Demokrat
Gäst
Demokrat
27 april, 2010 08:16

Apan^: Vem ska stifta de nödvändiga lagarna du pratar om då?
Förstår jag det rätt att ni dessutom inte vill ha demokrati? Liberaler är allt bra roliga!
F.ö. så är det väl bara två KF-politiker i Lidköping som får ut full ersättning för sitt engagemang?

Jocke
Gäst
Jocke
27 april, 2010 08:32

Håller med Apan!. Politiken går ut på att sko sig och få bestämma.
Ex hur mycket bryr sig egentligen alla miljöpartister om miljön i framtiden då de inte är i livet.Allt handlar om att lura folk och sko sig.

Jörgen Larsson oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson oberoende liberal
27 april, 2010 08:35

Apan, på något vis tror jag bara du provocerar! Du känns inte minsta liberal! Demokrati är centralt för en liberal! Du har din rätt att debattera. Och det tack vare demokratin! Jag har min rätt att tvivla och förkasta dina åsikter! Jag tror inte vi har samma syn på liberalism! Skulle din syn på liberalism vara sann hade jag aldrig ställt upp på den ideologin! Du känns samhällsfientlig!

Gudrun 27
Gäst
Gudrun 27
27 april, 2010 08:50

Hoppas att nån av politikerna avstår från körningen och i stället åker till Filsbäck för att lyssna på bullret från sina kamraters körning. Jag tror att förståelsen för hur illa omtyckt motorstadion är av närboende ökar då.

Saleby-Bo
Gäst
Saleby-Bo
27 april, 2010 09:08

Bra, Gudrun!!

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 09:46

Jörgen Larsson: Du är inte liberal. Liberalism bygger egentligen på två saker – friheter och rättigheter. Du ska få göra vad du vill så länge du inte skadar eller kränker någon annan. Demokrati går rakt mot detta, andra människor bestämmer över dig själv. I demokratier behandlar man människor som omyndiga ända tills döden.

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 09:46

Demokrat: Jag förespråkar en NV-stat (nattväktarstat) och då är statens enda uppgift att upprätthålla försvar, rättväsende och polis. Lagarna ska baseras på att man ska få göra vad man vill utan att någon annan skadas eller kränks. För det behövs ingen demokrati.

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 09:48

Nu glömde jag, vad som bör finnas är en konkurrensutsatt regering som sköter om NV-staten. Men lagarna ska fortfarande vara enligt principen no victim no crime.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
27 april, 2010 11:39

#Apan^
”Intressant” resonemang du för apan, har du något exempel där dina teorier har provats och fungerar?

Ingo
Gäst
Ingo
27 april, 2010 12:09

Apan^:Sov du under resten grundläggande statsvetenskap uppfattade inte att alla politiska ideologiers rena form endast är utopiska filosofiska analyser av omvärlden och knappast något som man ens vill ha om det vore möjligt?

John Locke, Adam Smith och Robert Nozik låter som dina idoler. För mig är grundproblemet med den rena formen av liberalism att man missbedömer hur mycket individer faktiskt interagerar med sin omgivning.

JZ
Gäst
JZ
27 april, 2010 12:11

Jag tror att vad ”Apan^” egentligen vill ha är anarki – inga regler o ingen som bestämmer. Lycka till med detta!

Gert svensson
Gäst
Gert svensson
27 april, 2010 12:26

Är Apan^ Apan som skriver kommentarer på villas hemsida? I så fall kan jag berätta att det inte lever som det lär.

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 03:08

JZ sätt inte orden i mun på mig. Anarkism är inget man ska sträva åt, anarkokapitalism är bättre.

Agust Vråk: Finns det några argument mot att det inte skulle fungera? Och vad skulle inte fungera, att individer bestämmer över sig själva? Oh hemska tanke.

Ingo: Nej, det måste jag ha missat. Sov rätt bra då ja eftersom boken stod det enbart massa skit i. Läraren var miljöpartist så han skulle man inte lyssna mycket på.

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 03:09

Ingo: Vad är problemet med liberalism? Liberaler har inget mål att så ska samhället vara och så ska det inte vara – bara maximal frihet så får människorna skap sitt egna samhälle. Individer har inga problem med att integrera sig, men det ska vara frivilligt som allt annat.

Gert Svensson: Finns många apor… :P

Danne dyckert & K H
Gäst
Danne dyckert & K H
27 april, 2010 03:21

Ja det är ju hemskt synd om dig Apan som bor i ett å fruktansvärt land där du är så förtryckt! Det blir ju ännu intressantare när man betänker att vår regering består av folkligt valda personer. Dina med människor har varit med å röstat fram dem. Kan du ge ett vettigt exempel på när dina teorier har fungerat? Å då menar jag inte i din fantasi.

Agust Vråk
Gäst
Agust Vråk
27 april, 2010 03:42

Apan^
Har bara en sista kommentar till dig: MATA INTE TROLLEN!

Apan^
Gäst
Apan^
27 april, 2010 03:50

Danne: Demokrati – där 51 % kan bestämma över 49 %… I Sverige är ju situationen så att 99 % av alla röstberättigade vet inte vad det är för skillnad på planekonomi eller marknadsekonomi, till exempel. En samling idioter som ska bestämma över andra. Ja, jag är förtryckt. Jag får inte göra som jag vill. Du kanske njuter av att få din framtid och ditt liv bestämt av andra, men jag vill iallafall bestämma mitt egna liv.

Danne dyckert & K H
Gäst
Danne dyckert & K H
28 april, 2010 05:50

Jaha? Å hur skulle det se ut då menar du? Ska vi införa fri anarki?
Väntar på ett exempel där det du svamlar om är infört å fungerar!!

JZ
Gäst
JZ
28 april, 2010 12:23

Apan^: Vad är du inte får göra i dagsläget som du så gärna vill göra? Vi alla sitter i samma ”sits” som du men det verkar bara vara du som känner dig förtryckt. Om du nu tycker att du lever med en samling idioter som inte förstår sig på varken det ena eller det andra, finns det ju egentligen bara en enda sak att göra, eller hur?