Gå direkt till Nyheten (Politiker sätter tak på invigningskostnad)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 24 april 2019
 1. Dagens namn:
 2. Vega
 3. I morgon:
 4. Markus

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Politiker sätter tak på invigningskostnad

Publicerad tisdag, 06 april 2010, 13:45 av Björn Smitterberg

Politikerna i kommunstyrelsen har satt ett tak på vad invigningen av Sparbanken Lidköping Arena får kosta. Politikerna känner sig nämligen lite lurade.

– När vi i vårt arbetsutskott tog beslutet att bidra med 400.000 kronor fick vi uppfattningen att bl a Babben Larsson var klar att medverka, säger oppositionsrådet Carin Lexmon.

– Efteråt har det visat sig att så var inte fallet. Nu skall en ny artist vara engagerad för att leda invigningen – men vi får inte veta vem det är. Det skall vara hemligt även för oss som beslutar.

Kommundirektör Kenth Lindström vet vilken artist det rör sig om – men vägrar berätta. Inte ens politikerna i kommunledningen fick veta, och resultatet var att beslutet om pengar till invigningen skärptes.

– Inte ett öre över 400.000 kronor och allt skall redovisas. Vi hoppas att det kostar mindre, men vågar inte sänka kostnaden. Det kan ju finnas avtal klara som därmed skulle spricka.

Det är den 24 april som arenans invigning del 2 ska genomföras. Del 1 var på juldagen.

19 Comments

 1. Agust Vråk

  Nu har det väl då gått upp för kommunen under vilka förutsättningar arenan byggdes ihop med Sparbanken?

 2. Saleby-Bo

  Vad konstigt! Gäller inte offentlighetsprincipen? Är beslutet sekretessbelagt enligt lagen?

 3. pia

  Har arrangerat ett stort antal arrangemang ihop med min man och kan bara säga att för 400 000kr bör det bli ett jättejippo. Vet ej vad denna människa kan om att göra stora arr. men hoppas att kommunen valt rätt person till detta.

 4. Före detta komunarbetare

  Nu har det åter igen bevisats att det är kommundirektören som styr Lidköpingskommun. Hur kan man som politiker fatta beslut om skattebetalarnas pengar utan att veta vad och hur pengarna ska användas.

 5. Observer

  En praktskandal! Med vilken motivering tillåts en tjänsteman mörka en affär för 400 000 kr för våra politiker? Tycker nog att det borde krävas större öppenhet i frågan! Det är inte kommunens pengar utan våra skattepengar som hanteras på detta sätt! Vad har kommundirektören för mandat som gör att frågan kan mörkas på detta sätt? Vad har Carin Lexmon för kraft i ordet? Borde hon inte klara av att tvinga fram ett svar? Det är skandal!

 6. Ingo

  Ta in någon som kan området som får bedöma kostnaderna i förväg. Repris på juldagen? Nej tack!

 7. Nils

  Nu får det vara nog. Säg upp Kent L (kommundirektören) med en gång. Han tror han äger Lidköping. Jag håller med ”Agust Vråk” och ”före detta kommunarbetare” helt och hållet. Jag är nu en kommunarbetare.

 8. Stekar´n

  En JO anmälan vor på sin plats!

 9. Carin Lexmon

  Ett förtydligande ang invigningskostn vill jag göra , då det inte bara gäller den person som ska leda invigningen. Det är också andra artister som är engagerade , ljud och ljus måste köpas in för dagen m m. Allt detta får max kosta 400 tusen, men förhoppningsvis blir det billigare.
  Att KS inte fick veta vem som ska leda invign är inte konstigt då det ska bli en överraskning och jag har fullt förtroende för Kenth Lindström o övriga i ledningen.

 10. Undrande Inflyttad

  Kan den okände invigaren månne vara Mikael Wiehe. Denne ”artist o kulturberikare” har ju tidigare med hjälp från våra skattemedel fört ut sitt politiska budskap till Lidköpingsborna.

 11. Saleby-Bo

  Finns tre intressanta frågor!
  1. Har Lidköpingsnytt pratat med kommundirektören?
  2. Tycker Kjell H och Carin L att man får agera så här?
  3. Om någon, i tjänsten, vägrar svara på frågor inför poitiken, hur ser JO på det?

 12. Saleby-Bo

  Men oj! Kanske vill någon annan förvaltning överraska kommunstyrelsen. Är det en ok arbetsmetod? Finns överraskning med i styrkorten man har i kommunen! Tänk om vård och omsorg överraskar med ett äldreboende för avdankade politiker! Förresten tror jag invigningen skall skötas av The Politik orkestern!

 13. Ingo

  Men 400 000 är fortfarande fantastiskt mycket pengar om det till stor del är föreningarna som ska visa upp sig. Vem inom kommunen har kompetens att avgöra huruvida man får valuta för pengarna? Hur ser upphandlingsunderlaget för ut?

 14. Oven

  Vågar man gissa på Björn Gustavsson? Då blir det ju Lidköpingsanknytning också.

 15. Anders

  Snälla nån….
  Klaga klaga klaga, har ni inget roligare för er??
  Det är väl jättekul att dom insett att hallen inte bara är BANDY!!!
  Nu verkar det ju faktiskt finnas lite hopp om att ta in lite artister, konserter vore ju fantastiskt om det blev fler av. Och kontra nu inte med att DINA-scenen finns, den motsvarar ingenting i scenväg tyvärr.
  Hoppas det blir en grym invigning på plåtlådan alla tycker något om!!!

  :)

 16. Annika Stedner Kultur & Fritidschef

  Några fakta: syftet med öppningsshown har hela tiden varit att lyfta fram det lokala föreningslivet och inte lägga pengar på dyra artister. Vi vill dock ha en kunnig konferencier som kan binda ihop alla programpunkter. Babben föll tyvärr bort innan förhandlingen var klar. Därför ville vi inte i nämna något nytt förslag i förväg igen. Merparten av de 400 000 kr går till teknik, ljus, scen, marknadsföring, STIM, m.m. Showen kommer bli fenomenal!

 17. Linus

  Tänk att det lätt finns 400 000 kr till nöjen men inget extra till räddningstjänsten i Järpås med STOR omnejd. Denna summa hade räckt nästan ett helt år , men det är klart att NÖJEN går före SÄKERHET.

 18. wok

  borde va mer bandy

 19. heylon

  håller med Anders fullt ut
  Linus: det var väl en jämförelse som hette duga, snacka om att brinna för sitt egna intresse, varför just i järpås… hur många andra av kommunens ”kransorter” har räddningstjänst…

Kommentarsfunktion är inaktiverad för denna nyhet