Gå direkt till Nyheten (KD: Underlätta för föräldrar till barn med ADHD)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 21 oktober 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

KD: Underlätta för föräldrar till barn med ADHD

Publicerad tisdag, 30 mars 2010, 09:51 av Björn Smitterberg

Föräldrar till barn med neurofysiologiska funktionsnedsättningar – ADHD är ett sådant exempel – har ofta mycket jobbiga situationer och kontakterna med myndigheter gör inte vardagen lättare. Det konstaterar Kristdemokraterna i Lidköping som i går motionerade om det här i kommunfullmäktige.

Bakom motionen står Carina Karlsson och Maj Ader, men hela KD-gruppen har ställt sig bakom förslaget.

Förslaget är att kommunen skall se till att det finns en samordning mellan kommunens insatser och att föräldrarna skall få enklare kontakter, och att kommunen ser över sina insatser och undersöker vilka förbättringar som kan göras.

27 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Christina
Gäst
Christina
30 mars, 2010 05:45

ÄNTLIGEN
Någon har fattat att vi som föräldrar behöver hjälp. Vi är inte lata som föräldrar bara trötta!!!!!!!!!!!!!!!
Tack kristdemokraterna// Christina

David
Gäst
David
30 mars, 2010 09:16

BRA KD!

Oven
Gäst
Oven
30 mars, 2010 11:17

4:e kap skollagen.
1 § Utbildningen i grundskolan skall syfta till att ge eleverna
de kunskaper och färdigheter och den skolning i övrigt som de
behöver för att delta i samhällslivet. Den skall kunna ligga
till grund för fortsatt utbildning i gymnasieskolan.

Särskilt stöd skall ges till elever som har svårigheter i
skolarbetet.

Varför motionera om självklarheter?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
31 mars, 2010 08:48

Än en gång Ove skriver du innan du tänker, som oftast. I detta fallet vet alla vad som står i Skollagen. Det som nu talas om är de som har en sjukdomsbild, vi alla förstår detta utom du. Det finns många barn med ADHD som inte fått den diagnosen. Det är för dessa som de motionerar.

Elof
Gäst
Elof
31 mars, 2010 09:36

Undrande Inflyttad
”Föräldrar till barn med neurofysiologiska funktionsnedsättningar – ADHD är ett sådant exempel” citat från artikeln du kommenterar.
Tror det är du som hittar på saker för att försöka snacka skit om Oven för enligt artikeln så står det inte alls vad du tror de står. Det de motionerar om är: ”samordning mellan kommunens insatser och att föräldrarna skall få enklare kontakter”. Ytterligare ett citat från artikeln.

Nisse
Gäst
Nisse
31 mars, 2010 12:15

Vad man sätter fingret på är att vad som kan framstå som självklart i en lagtext inte är lika självklart i verkligheten. Det finns nog många med mig som får stångas med samhället för att få igenom en tolkning som ger oss den hjälp vi behöver för våra barn. Som framgår är det ett enträge arbete från föräldrar, som inte sällan ges dålig respons. Fortsätt på den inslagna linjen, kd!

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
31 mars, 2010 12:46

Som vanligt läser man det man vill se. Varför dra in Skollagen?
Syftet med motionen är att se över nuvarande insatser för de drabbade familjerna o samordna dessa mellan kommuner. För barnets bästa, om du inte förstår. De har väl ingen med SL att göra. De drabbade familjerna ser glädje i detta att deras behöv tillmötesgås.

Anneli
Gäst
Anneli
31 mars, 2010 09:06

7 av 10 föräldrar till barn med ADHD är sjukskriva för utmattningstillstånd enligt undersökningar. Tack KD! Äntligen kanske vi nu kan få hjälp med all samordning. Jag tror det finns över 50 kontakter runt vårt barn. Det finns inte en chans att vi klarar att hålla ihop detta nätverk. Ännu en gång, TACK KD, ni får vår röst! Anneli (sjukskriven pga av utmattningstillstånd)

Gurra Aktersnurra
Gäst
Gurra Aktersnurra
31 mars, 2010 10:58

Bra KD! Visserligen har det tagit 4 år (sedan Compassens förra politikerdebatt). Glöm bara inte att vi föräldrar också har mycket att göra med Försäkringskassa, BUP, BarnHab (läkare, kurator, psykolog, sjukgymnast). Och inte bara i den egna kommunen eftersom man i en del kontakter är strängt hänvisade till KSS eller Sahlgrenska. Så det finns lite att hålla reda på!

Oven
Gäst
Oven
1 april, 2010 12:28

Vilken trovärdighet har KD i denna fråga när man samtidigt ser hur de kastar ut sjuka ur försäkringssystemen och för över dem till AF?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
2 april, 2010 06:58

Trovärdighet Ove? Vad har vårt försäkringssystem med KD:s motion att göra. Vissa av oss censureras då vi inte håller oss till aktuellt ämne. Förstår att det är svårt för dig. En oerhörd lättnad för de familjer som är drabbade. Men jag förstår din kritik det är ju inte Ohly som lagt fram denna motion.

Oven
Gäst
Oven
2 april, 2010 11:02

@U.I., vad är det som säger att inte en förälder till dessa barn kan drabbas av sjukdom?

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
3 april, 2010 09:04

Ja Ja Ja vad är det som säger att en förälder till ett barn som INTE har ADHD drabbas av sjukdom. Håll dig till ämnet, vi andra censureras då vi inte håller oss till aktuellt ämne. Se det positiva i motionen och förkasta inte allt som inte kommer från Ohly o Co

Oven
Gäst
Oven
3 april, 2010 08:03

@U.I., sign Anneli skriver här ovan att 7 av 10 föräldrar till barn med ADHD är sjukskrivna för utmattningstillstånd. Tycker jag håller mig helt till ämnet.

Magnus Pettersson
Gäst
Magnus Pettersson
4 april, 2010 07:05

Anser det mycket fegt att dra in försäkringssystemen-frågan som Oven gör då det är han och de styrande i kommunen som har ansvar för denna fråga. Det är inte självklart och det vet Oven att vi som har barn har enkla och klara vägar att samordna insatserna från kommunernas sida.

BRA FÖRSLAG!!!!

Att utnyttja min sons problematik i sjukförsäkrings-frågan som ett slagträ i den politiska debatten är mycket lågt , fy fan säger jag!!!!

Magnus Pettersson
Gäst
Magnus Pettersson
4 april, 2010 07:07

edit: alltså min son har ADHD, framgick nog inte riktigt i första stycket…

Undrande Inflyttad
Gäst
Undrande Inflyttad
4 april, 2010 11:32

Det är ju inte första gången denna debatör blandar in partipolitik i ämnen, förslaget kom ju inte från V, det är väl d som är problemet. Stödjer dessa föräldrar till max. De behöver den hjälp de kan få. Kan detta göra att deras vardag förbättras vore fanstastiskt.

Oven
Gäst
Oven
4 april, 2010 09:23

Nu är det väl ändå så att det är KD som gjort partipolitik av detta genom sin motion. Jag har bara ifrågasatt deras trovärdighet i frågan sett till hur de agerat i andra liknande frågor. De säer att de ”värnar” de svaga och utsatta i samhället men vad gör de sedan politiskt i verkligheten? Ja Holger G tyckte att han kunde kosta på sig ett hej.
I sak tycker jag att det är självklart att föräldrarna skall ha det stöd de behöver för att ….. forts.

Oven
Gäst
Oven
4 april, 2010 09:32

orka med vardagen men tyvärr så hjälper inga regler i världen om de ändå inte följs ( Därav mitt citat ur skollagen). Det finns ju massor med exempel ur verkligheten ang. detta, inte minst har väl Uppdrag Granskning visat det vid ett flertal tillfällen. Vetlanda, Bjästa o.s.v. Vetlanda är borgerligt styrt och Ö-vik är rött så partfärgen har knappast med det att göra, det är er vinkling.

Nisse
Gäst
Nisse
5 april, 2010 09:27

Ok Oven, vi tolkar det som att du uppskattar kd och deras inslagna väg!

Magnu Pettersson
Gäst
Magnu Pettersson
5 april, 2010 09:41

Kanske det är dags att ta fram sakpolitiken då och göra något reelt för oss? Att blanda bort korten med rökridåer där du blandar in rikspolitiken med kommunpolitiken är fegt då det är du som sitter i kommunen och bestämmer över dessa saker.

Bra att du tycker att förslaget är bra.

Oven
Gäst
Oven
5 april, 2010 12:22

Magnus, de indragningar regeringen gjort till kommuner och landsting påverkar väl kommunpolitiken om något. Se bara på detta med pengar till kommunerna för att sysselsätta ungdomar över sommaren. De pengarna drog Alliansen in omedelbart efter att ha kommit till makten. Nu återinför de det valåret. Trovärdighet?
Så riks och kommunpolitik hör på många sätt ihop.

Nisse
Gäst
Nisse
5 april, 2010 06:08

Du har rätt, Oven – det är bara med borglig regering som vi sett pengar skjutas till i samband med val… ;-)

Magnus Pettersson
Gäst
Magnus Pettersson
5 april, 2010 06:27

Oven citat
”4:e kap skollagen.
1 § Utbildningen i grundskolan skall syfta till att ge eleverna
de kunskaper ……….i gymnasieskolan.
Särskilt stöd skall ges till elever som har svårigheter i
skolarbetet.
Varför motionera om självklarheter?”
Bra det du skriver sista meningen, då kommer förslaget bli verklighet då mao? Det jag reagera på vad talet om sjukförsäkringen så försök inte blanda in något annat nu och slingra dig……….

Oven
Gäst
Oven
7 april, 2010 01:25

Slingra mig??????? Jag tror bara inte på KD:s ”goda vilja”. De visar raka motsatsen i den politik där de har inflytande (rikspolitiken) och det var det jag ville förmedla Magnus.

Oven
Gäst
Oven
7 april, 2010 08:54

Ja Nisse, på det sätt de gör det. Efter att först dragit in pengar från område efter område i tre år så pytsar de nu tillbaka en liten del till samma områden just när det är valår. Men det kanske är ett erkännande av tre års felaktig politik om det inte är valårspopulism? Men det svaret har väl du Nisse?

Magnu Pettersson
Gäst
Magnu Pettersson
8 april, 2010 07:13

oven, kan du bara svara min fråga:

Är det ett bra förslag och kommer du arbeta för att det införs här i Lidköping. Om du inte tycker om detta förslag, kan du motivera varför.