Gå direkt till Nyheten (Debatt: Skaraborg landsbygd behöver Centerpartiet)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 27 februari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Debatt: Skaraborg landsbygd behöver Centerpartiet

Publicerad torsdag, 25 februari 2010, 12:01 av Redaktionen

ikondebatt– I socialdemokraternas budgetmotion nämns inte ordet landsbygd, konstateras i en debattartikel från centerpartisterna Gunilla Druve Jansson och Ulrika Carlsson.

Socialdemokraterna tror att de kan vinna landsbygdsröster i höstens val genom att försöka sätta bilden att Centerpartiet har svikit landsbygden. Det är ingen framgångsrik strategi. För det första har de fel i sak och för det andra vinner man inte val på att enbart smutskasta andra partier.

Den nuvarande Alliansregeringen gör landsbygden till vinnare. Sedan maktskiftet 2006 har vi presenterat 172 insatser och områden som främjar jobb och företagsamhet i hela landet.

Det är så Centerpartiet vill stärka landsbygden. Landsbygden är nämligen ingen tärande sektor. Den är ett myller av företagsamhet och engagemang som ska ha samma möjligheter att växa som andra delar av Sverige.

I den senaste budgeten satsade regeringen drygt en miljard kronor på enskilda vägar, bredband, sänkta egenavgifter och minskat regelkrångel. Det är satsningar som gör skillnad på lång sikt och som Centerpartiet kommer att fortsätta att driva även i framtiden.

Vi är också stolta över ha decentraliserat Sverige och flyttat beslut närmare de som faktiskt berörs. Ett ökat lokalt och regionalt inflytande över strandskyddet och ett ökat regionalt ansvar för förvaltningen av rovdjuren är bara två exempel. 

Att tomma tunnor skramlar mest inser den som läser Socialdemokraternas budgetmotion.
Här nämns inte ens ordet landsbygd! Partiet vill dessutom regera med Vänsterpartiet, som vill höja det totala skattetrycket med 55 miljarder kronor, och Miljöpartiet, som vill höja bensinpriset med två kronor per liter. Hur skulle en sådan politik drabba landsbygden?

Sveriges landsbygd behöver en politik som förstår sig på landsbygdens utmaningar. Sveriges landsbygd behöver Centerpartiet!

Gunilla Druve Jansson (C) distriktsordförande Skaraborg
Ulrika Carlsson (C) riksdagsledamot från Skaraborg

16 kommentarer på “Debatt: Skaraborg landsbygd behöver Centerpartiet”

 1. Göran Larsson MP skriver:

  MP hade i sin budgetmotion i höstas en koldioxid skattehöjning på bensin på 1,20 kr, men nu kommer S-V-MP att komma med ett gemensamt förslag till vårbudgetmotion längre fram i vår. Vi kommer att presentera ett tydligt alternativ till denna Allianspolitik vars resultat talar för sig själv, Jag åter kommer om vår politik när motionen är presenteras.
  Distrikordföranden kan gärna kontakta mig som Distriktordförande för MP för rätt info innan .

 2. Oven skriver:

  ”Om vänsterpartierna vinner valet i höst riskerar skattelättnaderna för hushållsnära tjänster att avskaffas över en natt. Det drabbar 100 000-tals människors vardag. Men inte minst hotar det framtidens jobb. Hushållsnära tjänster är en av regeringens mest framgångsrika reformer. Många gånger är det kvinnor och personer med invandrarbakgrund som har fått nya jobb.”
  Detta skriver Maud Olofsson i en debattartikel. Centerns framtidsvision, NEJ TACK!

 3. Agust Vråk skriver:

  Känns bra att ni inom (V) berättar före valet att ni vill främja svart arbetskraft genom att låta dessa kvinnor och personer med invandrarbakgrund mista alla rättigheter som den vita sektorn ger. För ni är väl inte så naiva att ni tror att behovet av hushållsnära tjänster försvinner bara för att nu upprepar ert mantra:
  FÖRBUD FÖRBUD FÖRBUD!

 4. Oven skriver:

  ”Hushållsnära tjänster är en av regeringens mest framgångsrika reformer.”
  Att detta dessutom skulle drabba 100 000 tals människors vardag säger väl det mesta om Mauds verklighetsförankring. Dessutom har hon utan att veta om det pantsatt hela Vattenfall och till slut kommit på att hon visst visste detta men inte förstod det. Ja att August Vråk hyllar ”nya” Mauderaterna och Center Maud det må väl vara honom förunnat.

 5. fd centerpartist skriver:

  Ja det behövs ett parti som värnar landsbygden och inte fjäskar
  för ”stureplanseliten”. Som flyttar ut jobb från storstäder
  till landsbygd, satsar på vägar, skolor och service i glesbygd.
  Jag vill ha tillbaks gamla centern !!

 6. Undrande Inflyttad skriver:

  Inte en chans Ove att de ”hushållsnära tjänsterna försvinner” de är nog bara V som tror det. Sossarna är splittrade till max o MP famlar som vanligt. Nej du Ove skrik dig hes med alla förbud du vill införa, inga kommer att lyssna.

 7. Nisse skriver:

  Du får nog läsa debattartikeln en gång till, Oven – du verkar ha missat innehållet igen…

 8. Elof skriver:

  Agust Vråk
  Tror du får ta och läsa på lite. Att man inte vill subventionera något genom sänkt skatt/bidrag är inte samma sak som förbud.

 9. Oven skriver:

  Centern är ju idag en kopia av sin bestämmande storebror M. Dessutom har ju grogrunden ”småbönderna” försvunnit i en allt snabbare takt och de större bönderna är ju oftast Moderater.
  Detta tillsammans med Stureplanscentern och Federley, ja vad är egentligen Centerpolitik idag? Inte konstigt att väljarna flyr!

 10. Undrande Inflyttad skriver:

  Ove vart går dina partibröder då, ni minskar också. Centern går till storebror M och vart går V?,,, till SD kanske, ganska troligt vill jag påstå.

 11. Oven skriver:

  Det är du nog ganska ensam om att tro isf U.I.

 12. Undrande Inflyttad skriver:

  Vissa undersökningar Ove gör gällande att SD har de största anhängarna bland unga, lågutbildade och arbetare. som svar på din undran.
  Vilka partier har tappat och vilka utifrån detta Ove kan tänkas gå över till SD, inte många inom regeringspartierna är min uppfattning.

 13. Oven skriver:

  Jag har ingen aning men min gissning är att det är missnöjesröster de får isf. Men det är en sak att säga i en opinionsundersökning att man tänker rösta på SD och något helt annat när man verkligen skall lägga i sin röstsedel. Framtiden får väl visa om jag har rätt eller fel. Däremot tror jag knappast att V sympatisörer går över till dem.

 14. Oven skriver:

  @ Undrande Inflyttad, jag googlade lite och hittade detta:
  ”Hittills har det vanliga svaret varit: yngre män utan högre utbildning. Det sade också statsvetaren Anders Hellström i ett reportage i Sydsvenskan den 9 augusti. Det svaret, som också flera andra forskare brukat ge, bygger emellertid mer på initierad gissning än på säker forskning, för det har inte funnits några undersökningar att bygga på.”

 15. Undrande Inflyttad skriver:

  Ja du Ove det finns inga undersökningar som styrker vare sig det ena eller andra. Vi får väl se. Vänstern Lars Ohly lär ju knappast bättra på era siffror, hans omdömeslösa handlande är nog bland de värsta jag sett en partiledare göra. Hoppas inte du Ove backar upp honom, det vore katastrof.

 16. Zisse skriver:

  Att centern säger sig värna landsbygden är inte så underligt, det är ju mest bönders organisation, men vill vi ha en levande
  natur att leva i så är det, enligt min mening,där som rösten kan vara värdefullast. Och blir det tillräckligt många så kommer
  särintresset vid sidan om.

Kommentarerna är stängda