Gå direkt till Nyheten (Inget nytt parti i Lidköping – än i alla fall)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Inget nytt parti i Lidköping – än i alla fall

Publicerad Thursday, 18 February 2010, 08:47 av Björn Smitterberg

Om två månader går tiden ut för att bilda nya partier som skall ställa upp i valet i september. I Lidköping är bara riksdagspartierna registerade för att ställa upp i val till kommunfullmäktige, regionfullmäktige och riksdagen. Men i Götene har ett nytt parti registrerats.

Det står var och en fritt att bilda parti. Det finns dock flera regler som måste uppfyllas – bl a måste det vara ett namn på partiet som inte kan blandas samman andra. Numera måste även kandidaterna skriftligen godkänna att de ställer upp i valet.

I mitten av april skall nya partier vara registrerade. För att bilda ett parti i kommunvalet krävs 50 namnunderskrifter. Ett nytt parti har registrerats i västra Skaraborg hittills, och det ställer upp i Götene. Partiet heter Mittisverige. Bakom partiet står Kenneth Blom i Götene.

På sin hemsida säger sig partiet vara en modern folkrörelse för jobb och rättvisa. Men i dag handlar hemsidan mest om andra partier. Partiet har haft ett medlemsmöte och ett nytt skall hållas i mars.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jörgen Larsson Oberoende liberal
Gäst
Jörgen Larsson Oberoende liberal
18 February, 2010 08:30

Kanske dags för ett lokalt liberalt alternativ?!

Rosen
Gäst
Rosen
19 February, 2010 01:05

Varför inte Ny Liberali

Göran Larsson MP
Gäst
Göran Larsson MP
19 February, 2010 11:39

Det är så att det sista datumet är 1 mars för länsstyrelsen gällande att godkända valsedelsbeställare skall anmälas.
Detta gör att redan då kan man veta vilka partier som ställer upp till val på de olika nivåerna. 15 april skall alla valsedlar vara bestälda. Man kän redan i maj månad gå in på valmyndighetens hemsida och söka på vilka listor som partierna har på alla nivåer. Jag har ansvar som valombud för MP i skaraborg .