Gå direkt till Nyheten (Guldvingens apotek säljs)

 
 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 20 januari 2021

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Guldvingens apotek säljs

Publicerad tisdag, 10 november 2009, 06:58 av Redaktionen

Apoteket Guldvingen kommer att säljas av Apoteksbolaget. Apoteket ingår i den grupp av apotek som för fem miljarder kronor får nya ägare. Lidköpingsnytt berättade igår att bl a apoteket Lejonet på Nya Stadens torg säljs till Kronans Droghandel.

Apoteket Guldvingen köps av Apoteket Hjärtat som ägs av en rad olika fonder såsom Skandia Liv, 3:e AP-fonden, SEB och Nordea m fl.

Klicka här för att läsa nyheten om Apoteket Lejonet:
KF:s apoteksbolag köper apotek i Lidköping och Vara

4 kommentarer på “Guldvingens apotek säljs”

 1. CPn skriver:

  vadå, hänger inte riktigt med, är våra apotek istan privat ägde eller ägda av staten, och om dom är privat ägada tycker jag det är för jäkligt.. vi ska ju ha så lite privat ägt som möjligt så vi får in fräscha kulor i kassan

 2. Elof skriver:

  CPn
  Förut så har det varit staten som ägt alla apoteken. Nu kommer det endast vara apoteket Näckrosen i Framnäs Köpcentrum som har staten som ägare. Ska bli kul att se om de nu privatägda apoteken kommer ha öppet dygnet runt och lägre priser. För det var väl det de skulle konkurrerar med?

 3. Yim - Yung skriver:

  Härligt !
  Nu kan jag ju välja bort ett privat alternativ !

 4. Cooltrain skriver:

  Näckrosen ägs idag av Nya Apoteket som behöll 35% av det ursprungliga antalet. Dessa apotek kommer också att säljas, men till mindre aktörer. På sikt kommer vi inte kunna välja bort privata alternativ om vi inte väljer att avstå produkterna helt.

Kommentarerna är stängda