Gå direkt till Nyheten (Just nu: Olycka vid Ledsjö)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Just nu: Olycka vid Ledsjö

Publicerad Monday, 09 November 2009, 06:49 av Redaktionen

En trafikolycka ha rinträffat på E20 vid Ledsjö – enligt preliminära uppgifter är det åter en olycka i korsningen där vägen går mot Lundsbrunn och där motorvägen slutat. Två bilar har krockat och det är stora hinder i trafiken./.

11 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Madde
Gäst
Madde
9 November, 2009 09:11

Känns inte tryggt att bo vid denna korsning längre, har precis flyttat hit o det händer minst en olycka här varje vecka, o jag som svänger ut/in i denna korsning dagligen =( UPP MED KAMEOROR NU!!

Kerca
Gäst
Kerca
9 November, 2009 09:55

Madde: Vadå kameror, är det inte oftast bilförarna det beror på när det händer olyckor? Du verkar tillöra den kategorien som tror att kameror löser alla trafikproblem.

Richie
Gäst
Richie
9 November, 2009 11:24

Kameror löser inget på den sträckan. Färdas där varje dag senaste 5 åren o ser både det ena o det andra vad gäller beteende i trafiken. Folk kan ta mig f….n inte köra bil där borta. Man trodde ju det skulle bli bättre när det blev mindre trafik men icke då. Skicka bonnlurkarna på kurs. Många äldre som knappt kan stå på benen sätter sig i bilen o tror de är 25 igen…väldigt ansvarsfullt!!! Och gnäll nu inte om att jag anklagar äldre bara.

Ungen
Gäst
Ungen
9 November, 2009 11:44

En sak är klar. Richie vet inte vad han talar om.
Den korsning som gjorts här är en av de farligaste trafikplatserna i västra Skaraborg. Varenda vecka är det olycka här – den är fel byggd, och jag tror polisen äntligen övertygad vägverket om att den ska ändras.

götenebo
Gäst
götenebo
9 November, 2009 11:46

Felet är ju att vägverket har byggt en så idiotisk korsning från gamla E20 till den Nya. Det lär bli många fler krockar där om dom inte bygger om korset.

Madde
Gäst
Madde
10 November, 2009 09:00

Kerca: JAG VET att man kör lugnare så fort man ser en kamera, just en sådan vink borde finnas här,
Kosrningen är hemsk, folk som kommer från nya motorvägen bromsar inte in för att det blir 70, ne dom fortsätter i 110 tills dom kommer upp för krönet!!! Garanterat kommer det ske mer olyckor, bor bara 1 km ifrån korsningen, så jag ska nog börja göra en statistik.

Kerca
Gäst
Kerca
10 November, 2009 10:10

Madde: Du har helt rätt i kamerornas effekt. Vad jag fortfarande hävdar är att det är grundproblemet-/problemen som måste åtgärdas. Alla verkar fullständigt eniga om att korsningen är felbyggd varför den måste byggas om NU, utan fördröjande byråkrati och krokiga beslutsvägar. Att förlita oss på kameraeffekten i alla lägen blir till slut ohållbart, vi bilförare tenderar att tappa en stor del av så viktiga omdömet.

Richie
Gäst
Richie
10 November, 2009 10:17

Ungen.

Klart jag vet vad jag pratar om då det står att jag dagligen färdas där. Vet att korsningen är skit o borde byggas om, inget snack om den saken. Den med lite sunt förnuft ser ju att korsningen är farlig o saktar ner..ser man på statistiken om vilken ålder som dominerar olyckorna så är den hög, väldigt hög.

Ungen
Gäst
Ungen
10 November, 2009 10:21

Richie: Det är uppenbart att du inte vet vad du talar om.
Dessutom är det inte åldern utan hälsan som är avgörande.
Dödsolyckan med en äldre man hade av allt att döma inte med mannens ålder eller hälsa att göra. Men vi får se – utredningen är inte färdig än och Vägverkets del är ju hemlig. Vägverket har dock varit på plats och gjort nya mätningar.

Helena
Gäst
Helena
17 November, 2009 08:38

Vägkorsningen är feldimentionerad när man kommer från Skara hållet och skall svänga mot Lundsbrunn. Sikten är dålig för mitträcket går för högt och man knappt ser trafiken från norr, vägen lutar neråt mot Skarahållet och alla bilar är ej så höga så att man ser trafiken. Detta skapar problem och krockar. Måste åtgärdas snarast innan fler blir dödade. Åker där minst 4 dagar i veckan och ser eländet. Varför kollar man inte det. Helena

Tommy Wahlström
Gäst
Tommy Wahlström
17 November, 2009 11:52

Bygg korsningen som vid Holmestad med av och påkörningsfiler
så är problemet löst.
Hur svårt kan det vara.