Gå direkt till Nyheten (Konsert med pigg 90-åring)

 1. Lidköpingsnytt.nu
 2. 24 maj 2020

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Konsert med pigg 90-åring

Publicerad söndag, 08 november 2009, 19:56 av Joakim Stegelmeyer

Alla älskare av blåsmusik i gamla Skaraborg känner till Hällekis musikkår. Ungefär 200 av dem hade kommit till musikkårens jubileumskonsert som hölls i Götene Folkets Park på söndagseftermiddagen.

Hällekis musikkår är en av landets ungefär 200 amatörmusikkårer och i år är det således dags att fira 90 år i musikens tjänst. Programmet för jubileumskonserten var mycket varierat. Publiken bjöds på marsch såväl som schlager och populärmusik.

Konsertens gästsolist var Anders Borg, trumpetare och musiklärare från Varnhem, som har sina rötter i Husaby. Anders Borg har fått sin utbildning på musikkonservatorium i Norge och han framförde med stor skicklighet och känsla tre stycken. Särskilt Come Back to Sorrento väckte publikens förtjusning.

Programmet presenterades av Uno Boman. Uno är på väg att bli stamgäst på Hällekis Musikkårs konserter och det kan man gott förstå. Han presenterade på ett mycket trevligt och initierat sätt de olika programpunkterna och visade på stor kunskap både när det gäller musik och jubilerande Hällekis Musikår.

Musikkåren uppvaktades under konserten av bland annat Götene kommun, Lidköpings Stadsmusikkår samt Sveriges Orkesterförbund (SOF), vars förbundsdirektör Magnus Eriksson hade kommit till konserten för att gratulera. Musikkåren fick motta ett standar från SOF och många av musikkårens medlemmar fick motta medaljer för långt och förtjänstfullt musicerande.

På bilden ses musikkårens ordförande Tage Klasson motta blommor och en gåva av Ingrid Olsson och Ewa Asp från Lidköpings Stadsmusikkår.

Efter långa, välförtjänta applåder från publiken avslutades konserten med ett extranummer, marschen Tenth Regiment March.

 

En kommentar på “Konsert med pigg 90-åring”

 1. Pelle Svensson skriver:

  Grattis till de 90 åren!
  Det är en stor ära att få spela i en sådan Musikkår!
  Alla dessa gôrgoa vänner och vår eminenta Dirigent Lena Öberg!
  Sen att vi får fira Jubileet med den goaste trumpetare som finns tror jag Anders Borg!
  Tack för att jag fick vara med och spela!
  Och sist men inte minst Kalle Forsell min stämkompis tack för gott samspel!

Kommentarerna är stängda