Gå direkt till Nyheten (Lidköpingsföraren Johan Larsson svensk mästare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juni 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköpingsföraren Johan Larsson svensk mästare

Publicerad måndag, 21 september 2009, 15:26 av Tore Sahlström

johan_larsson_rallycross_90Johan Larsson, 23 år, boende i Lidköping, är stans senaste svenske mästare.
I SM-tävlingarna på Kinnekulle ring i helgen tog Johan Larsson SM-titel i division 1A. Det är den näst högsta klassen inom rallycrossen. Det var hans största ögonblick i sin motorkarriär , och fortsättning lär följa nästa säsong.

Bilderna i reportaget är klickbara till skärmstorlek

Den 23- årige IT-montören vid Lidköpings bredband fick på måndagsmorgonen många gratulationer av arbetskamrater, och arbetsledaren fick bjuda på en räkmacka.

Det var hårda och jämna tävlingar på Kinnekulle Ring , där Johan Larsson körde helt perfekt i finalen och  vann med en och en halv sekund före en norrman. Det var den sista tävlingen för säsongen. Johan Larsson har också tävlat i EM-serien och blivit femma totalt. Han kör för Götene MK.

johan_larsson_mestare_90921

– Jag är jättenöjd med SM-titel. Jättekul att vinna SM inför hemmapublik, och det blev mycket firande med mitt team på kvällen.

I teamet ingår pappa Ronny Larsson, som för övrigt  vunnit  två SM-titlar i rallycross,  lillebror Erik, som även han är tävlingsförare. Han tävlar i JTCC  som är banracing. Flickvännen Emelie Gustavsson och Kim Lagersström finns också med i Team RL Sport.

Det har blivit  mycket  åkande runt om i Europa denna säsong. EM-tävlingarna, som är tio är spridda från Sverige i norr till Portugal i söder.  Därför har teamet en inredd en dubbeldäckare som används under resorna.

Den Citroën som Johan Larsson kör, ägs av Kennet Hansen , men allt omkring, som skötsel med mera sköter Johan Larsson och hans team om.

-Jag är nöjd med hela säsongen. Teamet har gjort ett jättebra arbete, och nu är det slut för säsongen med tävlandet . Nu börjar det hårda arbetet inför nästa säsong, säger Johan Larsson.

Om livet i dag har varit på en räkmacka, så är det verkligen inte så resten av året. Nu börjar jagandet att få ihop pengar till nästa års tävlande.

-Det är den tuffaste tiden nu.  I dagsläget finns inget klart, men jag har ju bra kontakt med Kennet Hansen som kan ge mig råd, säger den för dagen helnöjde IT-montören.

4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Henrik
Gäst
Henrik
21 september, 2009 03:45

Grattis !

Ulf Nickert
Gäst
Ulf Nickert
21 september, 2009 04:46

Grattis.
Nu har Lidköpings Elnät o ITavd. 2st.svenskamästare både i skytte o motor

LG.:s crossteam
Gäst
LG.:s crossteam
21 september, 2009 05:36

Ett stort grattis Henrik och tack för att man får läsa lite motorsport i den utmärkta nättidningen i vår stad.

Gagns klz
Gäst
Gagns klz
21 september, 2009 06:31

Grattis Johan!